Maintec reduceert CO2 uitstoot met 54%

0
178

Maintec heeft in de nieuwe meting op de CO2-ladder een reductie aan uitstoot van CO2 gerealiseerd van meer dan 350 ton. Vervoer en huisvesting zijn aangepast.

Maintec – onderdeel van Humares – is specialist in het detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek.

54% reductie
Directeur Wout Oosterhof: “Begin dit jaar hebben we een eerste meting laten doen over 2011. Daar kwam een CO2 uitstoot uit van 637 ton. Dat getal was ons vertrekpunt om te proberen onze belasting op onze leefomgeving zoveel mogelijk te verkleinen. Wij hadden een reductie van 54% niet verwacht, maar we zijn er natuurlijk heel trots op.”

De maatregelen die Maintec heeft genomen lagen vooral op het gebied van vervoer en huisvesting. Het wagenpark is drastisch gewijzigd: nu is 23% van de gebruikte auto’s hybride, terwijl het percentage benzine auto’s is gedaald van 41% naar 11%. Bovendien is door slimmer overleggen het aantal gereden kilometers drastisch verminderd.

Ook in de huisvesting zijn maatregelen genomen. Diverse vestigingen zijn verhuisd naar een energiezuiniger pand en ook het hoofdkantoor heeft haar intrek genomen in een pand met minder inhoud.

Nuance
Oosterhof toont zich trots op het behaalde resultaat: “Zo’n resultaat hadden we zelf nooit verwacht met een aantal relatief eenvoudige maatregelen. Kijkend naar de toekomst moet ik wel een nuance aanbrengen: als we weer in een groeiscenario terecht komen, dan zal het aantal medewerkers, het aantal auto’s en het aantal kilometers weer toenemen. Tegelijkertijd weten we dat er nog wel verdere winst te behalen is op ons wagenpark. Dat, samen met een verdere uitrol van onze digitale ondertekening van documenten moet een positieve impuls geven. Kortom: we hebben goede hoop dat we volgend jaar weer een – zij het beperktere – reductie kunnen laten rapporteren.”

Bron: Maintec, 10 september 2013