Maintec neemt Bikeflex over

0
481

19 oktober 2012

Maintec verovert met overname Bikeflex positie in de fietsenbranche.

Maintec, onderdeel van Hunares, heeft Bikeflex overgenomen. Met deze overname is Maintec nu ook in staat om gekwalificeerde fietstechnici te leveren en krijgt zij bovendien de beschikking over een interessante uitbreiding van haar leerconcept. Voor Bikeflex betekent de overname een vergroting van de schaalgrootte en de groeimogelijkheden. Bikeflex blijft onder de eigen naam en onder het zittende management functioneren.

Bikeflex

Enthousiast
Maintec directeur Wout Oosterhof toont zich enthousiast over de toevoeging van Bikeflex: “Bikeflex is hét voorbeeld van het technische specialisme dat wij nastreven. Het bedrijf ‘ademt’ fietstechniek, kent de branche en de spelers daarop van binnenuit en weet precies waaraan een goede fietsenmaker tegenwoordig moet voldoen. Daarnaast sluit de dienstverlening heel mooi aan bij de activiteiten die wij nu al in bijvoorbeeld de autobranche hebben. De fietsenbranche spreekt ons aan om diverse redenen: het is een technische branche, die actief is in een ‘groene’ vorm van mobiliteit en bovendien is de branche zich sterk aan het professionaliseren. Dit maakt dat er ruimte is voor de ondersteuning van een professionele organisatie.”

Maintec neemt Bikeflex over

Ook Ernst Breunesse van Bikeflex is gelukkig met de aansluiting bij Maintec: “Maintec biedt ons fantastische groeimogelijkheden. We hebben in één keer toegang tot een landelijk vestigingennetwerk en er is bij Maintec enorm veel kennis van detacheren en het gehele proces daaromheen. Bovendien heeft Maintec heel veel kennis en ervaring in het opleiden en begeleiden van leerling technici in BBL-trajecten. Dat sluit naadloos aan op de opleiding die wij beginnende fietstechnici geven in onze Bikeflex Academy”.

Leerconcept
Ernst Breunesse: “In de autotechniek werken wij in ons leerconcept nauw samen met kenniscentrum Innovam, dat ook het kenniscentrum voor de tweewielerbranche is. Met het concept van de Bikeflex Academy hebben wij een nieuwe dimensie toegevoegd aan ons leerconcept. Na het doorlopen van de Bikeflex Academy kunnen kandidaten heel snel instromen in een regulier BBL (niveau 2) traject om hun beroepskwalificatie te behalen. Deze meerwaarde willen wij in de toekomst ook in andere technische branches gaan inzetten.”

Bron: Persbericht Maintec, 19 oktober 2012