Maintec leidt meiden rond bij technische bedrijven

0
148

Maintec neemt deel aan de landelijke “Girlsday” op 25 april 2013. Twee groepen van acht meiden van het Marne College in Bolsward worden rondgeleid bij Flexoplast in Harlingen en FIB Industriële Bedrijven in Leeuwarden.

Girlsday is een internationaal evenement waarbij duizenden meisjes van 10-15 jaar kennismaken met de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie. Bij uiteenlopende technische bedrijven en (hoger onderwijs)-instellingen door heel Nederland vinden er activiteiten plaats. Prinses Máxima zal op donderdagochtend 25 april bij TNO in Den Haag het startsein geven voor Girlsday.

Vieze handen en zwaar werk
Directeur Wout Oosterhof geeft het belang van Girlsday weer: “De techniek is ten onrechte nog steeds een enorme mannenwereld. Mensen hebben nog steeds het beeld van zwaar werk en vieze handen bij technische beroepen. Dat beeld is allang achterhaald. Wij steken graag onze nek uit om meiden te laten zien hoe mooi werken in de techniek kan zijn en wat voor goede toekomstperspectieven er zijn. Bovendien krijgen we de komende jaren te maken met een enorme uitstroom van personeel uit de techniek; we zullen de instroom van meiden dus hard nodig hebben!”

Mooie kansen in de techniek
Consultant Leer-Werktrajecten Sanne Marbus neemt de groepen meiden onder haar hoede: “In het kader van onze technische opleidingstrajecten zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent in de techniek. Ik probeer deze groepen van acht meiden bij onze opdrachtgevers te laten zien dat de techniek heel veel mooie kansen biedt voor meiden. Gezien het enthousiasme bij Flexoplast en FIB Industriële Bedrijven ben ik ervan overtuigd dat het erg leuke rondleidingen gaan worden”.

Bronnen: Maintec, 15 april 2013