Maintec en Innovam breiden samenwerking uit

0
615

Maintec.net

12 maart 2012

Maintec en Innovam – kenniscentrum voor de mobiliteitsbranche – gaan meer leerlingen in de auto-, truck- en tweewielerbranche begeleiden.

Beide partijen delen de ambitie om de instroom van (bedrijfs)autotechnici aanzienlijk te verhogen. De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst werd op 8 maart ondertekend.

Leerlingconcept
Maintec en Innovam werken vanuit een gezamenlijk leerlingenconcept samen om nieuwe leerling (bedrijfs)autotechnici te werven, te koppelen aan de vraag vanuit de autobranche en te begeleiden naar een MBO diploma. Leerlingen worden intensief begeleid door de leermeester bij het autobedrijf, de Innovam adviseur, de praktijkbegeleider van het ROC en de speciaal opgeleide Consultant Leer-Werktrajecten van Maintec. Hierdoor krijgt de leerling begeleiding bij zowel theorie, praktijk als in sociale aspecten.

Instroom technici
Leo Fransen, algemeen directeur bij Innovam, licht toe: “De instroom van goed opgeleide technici in de auto-, truck- en tweewielerbranche zal de komende jaren gestimuleerd moeten blijven worden om de vraag in de markt bij te houden. Innovam zoekt daarom naar mogelijkheden om de instroom te vergroten en om deze nieuwe instroom zo goed mogelijk te kwalificeren en te behouden voor de sector. Wij kennen diverse concepten in de begeleiding van leerlingen. Het pakket dat we met Maintec hebben samengesteld is daarvan het meest optimale voor zowel het autobedrijf als de leerling. De leerling wordt vakinhoudelijk zeer intensief begeleid en ontvangt waar nodig aanvullende praktijktrainingen.”

Bron: Maintec, 12 maart 2012