Maandag en dinsdag beste dagen voor plaatsen vacatures

0
119

Maandag en dinsdag zijn de gunstigste dagen om vacatures te plaatsen, met als beste moment tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ‘s middags.

Dit blijkt uit onderzoek van Vacatures.nl naar welke dagen en tijdstippen de meeste werkzoekenden bereikt kunnen worden. Wil je het grootste publiek bereiken, dan zijn de maanden januari en september veruit het meest effectief.

Dag van de week
Wat betreft het aantal bezoekers op Vacatures.nl zijn maandag en dinsdag de absolute topdagen. Naar het einde van de week toe zakt het behoorlijk in, met zaterdag als wekelijks terugkerend dieptepunt. Het verschil met de piek op maandag en het dal op zaterdag is gemiddeld maar liefst 58%. In het weekend wordt het geleidelijk weer iets drukker.

Tijdstip
De meeste bezoekers kijken rond op de website tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ’s middags. Vervolgens zakt het aantal bezoekers wat in. Na het avondeten nemen de bezoekersaantallen op de vacaturewebsite weer toe, waarna rond negen uur de laatste daling wordt ingezet.

Maand
Het aantal werkzoekenden varieert sterk per maand waardoor het een groot verschil uitmaakt in welke maand de vacatures online worden gezet. De drukste maanden zijn (met afstand) januari en september. In de maanden juli en december ligt het verkeer echter een stuk lager.

Bron: Vacatures.nl, 27 augustus 2015