Luba HR Professionals helpt medewerkers Philip Morris aan nieuwe baan

0
186

Luba HR Professionals is als partner van zusterbedrijf Ascento onderdeel geworden van het grootste van werk naar werk project in Nederland.

Ascento is aangesteld als één van de outplacementexperts om de ontslagen medewerkers van tabaksgigant Philip Morris in Bergen op Zoom te begeleiden.

Vanaf 1 september staan de consultants van Luba HR Professionals en Ascento klaar met hun persoonlijk advies om heel wat medewerkers aan een nieuwe baan te helpen.
Op 29 augustus 2014 sloot de Philip Morris-vestiging in Bergen op Zoom definitief haar deuren. Hiermee verliezen 1.202 medewerkers hun baan.

Mobiliteitscentrum
Op 1 september is in de fabriek een mobiliteitscentrum geopend waar de ontslagen medewerkers actief worden begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe baan. De doelstelling van het project is om 80% van de werknemers aan een nieuwe baan te helpen.

Werkaanbod bieden in zowel Nederland als België
Marlieke Koops, consultant Luba HR Professionals: “Door de samenwerking met onze Belgische collega’s kunnen wij onze kandidaten werkaanbod bieden in zowel Nederland als België. Dit is uniek binnen dit project. Onze consultants staan de ontslagen medewerkers persoonlijk bij en ontwikkelen samen met hen het loopbaantraject. Ascento zal, als grootste outplacement-kantoor in België, de medewerkers helpen bij de oriëntatie op de Belgische arbeidsmarkt. Hierbij richten zij de pijlen vooral op de regio Antwerpen, aangezien dit ook dicht bij de Nederlandse grens ligt.”

Bron: Luba HR Professionals, 8 september 2014