LinkedIn handboek voor recruiters

0
720

31 januari 2009

Reed Business komt met een tweede druk van het handboek ‘Recruitment via Linkedln’. Het boek beoogt een praktische handleiding te zijn voor HR-professionals, recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten.

Wie LinkedIn wil gaan inzetten bij het werven van kandidaten, vindt in deze handleiding allerlei informatie en tips. De auteur, Jacco Valkenburg, puttend uit zijn eigen ervaring in de recruitmentwereld, geeft een korte inleiding op LinkedIn en biedt handvatten voor een succesvolle werving.

LinkedIn voor recruiters
Online sociale netwerken worden door steeds meer internetgebruikers omarmd om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande relaties te onderhouden. Volgens onderzoeken bezoekt al 40% van de Nederlandse beroepsbevolking deze sociale netwerken/communities. De een gebruikt het als contact management systeem, de ander als zakelijk netwerk. Recruiters krijgen antwoord op de vraag in hoeverre ze dit wervingskanaal kunnen inzetten door middel van banners, advertenties, pr, sponsoring en meer.

Inhoud handboek
De ervaren gebruiker leert volgens de auteur de beste tips en trucs, de manier waarop LinkedIn werkt en waarom het zo werkt. Verder komen o.a. de volgende zaken aan bod:

  • alle ingebouwde tools aangevuld met handige tips;
  • personal & employer branding;
  • unieke en bewezen succesvolle netwerk- en zoektips;
  • het benaderen van potentiële kandidaten;
  • een overzicht met 50 HR / Recruitment LinkedIn Groups;
  • nieuwe belangrijke ontwikkelingen.

Gerelateerd nieuws
> Werving sociale online netwerken neemt toe
> Werven via Hyves wordt niet op prijs gesteld

HRMmeer HR-nieuws »

Bron: recruitmentvialinkedin.nl, november 2008


FlexService – home