Kosteloos sterkere arbeidsmarktpositie dankzij opleider artra

0
305

In 2022 biedt artra, opleider van uitzendprofessionals, vijftien trainingen gratis aan.

Doel is nog dit jaar een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van zo’n 1.500 werkenden en werkzoekenden en het verder professionaliseren van de flexbranche.

Goede scholing zonder financiële drempel
Voor een toekomstbestendige positie op de Nederlandse arbeidsmarkt is goede scholing van belang. Als opleider van uitzendprofessionals, biedt artra diverse opleidingen, trainingen en e-learnings aan. Vanaf nu biedt artra 15 van deze trainingen kosteloos aan. Zo wil artra de -financiële- drempel verlagen en het aanbod toegankelijk maken voor iedereen die zich wil en moet ontwikkelen. Artra ontvangt hiervoor subsidie van de Rijksoverheid in het kader van de subsidieregeling NL leert door.

Een leven lang leren
NL leert door is onderdeel van het coronasteunpakket van de Rijksoverheid. Via deze subsidieregeling kan iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kosteloos een opleiding of training volgen. En zo kennis en vaardigheden uitbreiden of om-/bijscholen voor een bestaande of nieuwe baan. Ook kan het werkenden die geraakt zijn door de coronacrisis weer op weg helpen naar een passende baan.

Op peil houden kennisniveau flexbranche
artra wil met dit opleidingsaanbod een bijdrage leveren aan een up-to-date kennisniveau in de flexbranche. Directeur van artra, Ellen van Hierden: ‘De flexbranche is altijd in beweging. Het op peil houden van kennis en vaardigheden is daarom een must. Er zijn altijd mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. Daar dragen we met deze gesubsidieerde trainingen graag aan bij.‘

artra roept bedrijven in de flexbranche op om hun medewerkers nadrukkelijk op deze laagdrempelige scholingsmogelijkheid te wijzen. Artra streeft ernaar zoveel mogelijk uitzendprofessionals en organisaties de kans te geven van deze gratis opleidingsmogelijkheid gebruik te maken. Daarom zijn aan deze actie wel voorwaarden verbonden, zoals 1 opleiding per deelnemer en maximaal 2 opleidingen per organisatie.

Kijk hier voor de trainingen die gratis worden aangeboden en de voorwaarden.

Bron: artra, 17 maart 2022