Koppeling software Sollicity met Carerix werpt vruchten af

0
70

Sollicity, leverancier van een platform arbeidsmarktinfrastructuur voor universiteiten, heeft een koppeling gerealiseerd met de recruitment- en detacheringssystemen van Carerix. De Universiteit Utrecht heeft de oplossing als eerste in gebruik genomen.

Het resultaat van de koppeling is één geïntegreerde workflow voor recruitment, het inhuren van extern personeel en HR. De oplossing stelt de Universiteit Utrecht in staat om extern te werven conform de eigen regelgeving, en verlaagt de administratieve lasten.

Kleinere klussen zelf plaatsen
De Universiteit Utrecht wilde in juni 2014 het inhuren van extern personeel goedkoper en effectiever te maken, maar wel conform de interne beleidsregels, wetgeving en afspraken met bestaande leveranciers. Tot dan toe had men een extern iemand nodig voor het inhuren van extern personeel voor kleinere klussen. De koppeling met Carerix zorgt ervoor dat alle 8.000 medewerkers zelfstandig en zonder controle vooraf extern klussen kunnen plaatsen.

Lagere transactiekosten
De oplossing bestaat uit drie portalen. Het klant-/leveranciersportaal, het portaal van de universiteit voor procedures en regels, en het portaal met het aanvraagformulier voor extern personeel dat is gekoppeld met de systemen van de universiteit. Naast meer efficiency en minder administratieve rompslomp, zijn ook de kosten per transactie flink lager. Bij kleinere opdrachten waren die soms hoger dan de omzet van een transactie.

Bron: InfluxPERS, 22 april 2016