Keuzegids hbo 2020 – particuliere hogescholen doen het goed

0
1266

In de recent verschenen Keuzegids hbo 2020 staan in de top 10 van beste kleine hogescholen opvallend veel particuliere hogescholen.

De echt hoge scores zijn te vinden bij de particuliere hogescholen met maximaal 650 leerlingen. De particuliere hogescholen doen het hier opvallend goed en het enthousiasme onder de studenten is groot. Business School Notenboom voert dit jaar de ranglijst in de Keuzegids aan.

Naast Business School Notenboom, Hogeschool TIO en Eurocollege, hebben ook TMO Fashion Business School, IVA Driebergen, The New School, Hogeschool NOVI topopleiding(en) behaald.

De Keuzegids Hbo 2020 is een onafhankelijke vergelijkingsgids voor studiekiezers in Nederland. Deze gids is gebaseerd op de meest actuele gegevens over toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit. Het gaat daarbij om zowel de studentenoordelen als om de keuring van de NVAO. De Keuzegids Hbo 2020 is uitgebracht door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden, een onafhankelijk instituut dat gespecialiseerd is in opleidingsinformatie en kwaliteitsvergelijking.

Naast de eisen van de NVAO voldoen deze hogescholen ook aan de vereisten van het NRTO-keurmerk. Zij hanteren de algemene voorwaarden en onderschrijven de gedragscode. Tevens zijn zij aangesloten bij De Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken.

Ook uit de vorige week verschenen Nationale Studenten Enquête blijkt dat de tevredenheid van studenten aan particuliere hbo-opleidingen hoog blijft.

Bron: NRTO, 30 oktober 2019

Zie ook
Betere start voor hbo’ers en wo’ers op arbeidsmarkt?