Keurmerk weert malafide bureaus zorg

0
205

1 juli 2008

Een keurmerk voor voor bemiddeling van buitenlandse zorgwerknemers moet het makkelijker maken een bonafide bemiddelingsbureau te kiezen.

Op 24 juni 2008 heeft voorziter Joan Leemhuis-Stout van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) het Keurmerk Bemiddelingsbureaus Buitenlandse Werknemers (KBBW) aangeboden aan minister Ab Klink van Volksgezondheid en zijn staatssecretaris Jet Bussemaker. Het certificatiesysteem is ontwikkeld in samenwerking met TNO Certification.

Malafide bureaus
Zorginstellingen hebben regelmatig te maken hebben met malafide intermediairs. Bureaus regelen de werving en selectie niet op een goede manier en zorgen niet voor goede opvang van de buitenlandse werknemer, aldus woordvoerder Jacques Bettelheim van de BoZ.

Nederlands verplicht
Een uitgebreid certificeringsplan voor intermediairs moet daar verandering in brengen. De bemiddelaar moet er voor zorgen dat de nieuwe medewerker de Nederlandse taal spreekt. Bovendien is het bureau verantwoordelijk voor de nodige vergunningen.

Keurmerk te koop
Bedrijven die voor het keurmerk in aanmerking willen komen, moeten hier voor betalen. In de BoZ werken vijf organisaties samen, te weten ActiZ, GGZ Nederland, de NFU, de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: mednet, 25 juni 2008


FlexService – home