Karreer.com laat professionals zelf direct profiteren van matching

0
148

Startup Karreer.com uit Heerenveen lanceert een platform, dat de recruiter overbodig maakt; de kandidaat profiteert direct van de werving.

Professionals worden door middel van Artificial Intelligence en Machine Learning aan bedrijven gekoppeld. Professionals blijven in dit matchingsproces zo lang anoniem als ze zelf willen en kunnen geld verdienen aan hun profiel. Hierbij krijgt de professional ook unieke en persoonlijke inzichten over zichzelf.

Karreer

Algoritme
Het werkt als volgt: de professional schrijft zich in op Karreer.com. Door middel van swipen in de Karreer game wordt een persoonlijk profiel opgebouwd. Dit profiel is ook zichtbaar voor de professional zelf. Aan de hand van voornamelijk persoonlijkheid wordt de professional aan bedrijven gematcht door het Karreer-algoritme. Bedrijven krijgen anonieme profielen van de professionals te zien. Op het moment dat een bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de professional direct € 40 op zijn of haar account. Dan is het de zet aan de professional: mag een bedrijf je benaderen? Zo ja, dan ontvang je € 50 extra. Op deze manier worden recruiters buitenspel gezet en kunnen professionals zelf profiteren van hun profiel.

Motivatie van oprichters
“De bedragen die omgaan in de recruitmentwereld zijn bizar. De enige mensen die hier beter van worden, zijn recruiters zelf”, zegt medeoprichter en CEO Björn Berg-Andersen, voormalig topman van LG Benelux. “Professionals worden lastiggevallen en over hun ruggen wordt het grote geld verdiend. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme bedragen die bedrijven kwijt zijn aan een plaatsing. Wij vonden het tijd om de boel om te draaien: bij Karreer krijgt de professional zélf betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf.”

Medeoprichter en CTO Schelte Meinsma zegt: “Onze aanpak biedt twee voordelen voor professionals ten opzichte van de traditionele recruitmentindustrie. Ten eerste worden er gerichte matches aangeboden. Dit voelt goed: het systeem leert je steeds beter kennen en komt met bedrijven die goed bij jou als professional passen. Ten tweede wordt hiermee het gevoel van ‘gespam’ teruggedrongen: bedrijven benaderen je alleen bij oprechte interesse en als je benaderd wordt krijg je direct geld op je rekening bijgeschreven.”

Inmiddels maken vijftien bedrijven en 5.000 professionals gebruik van het platform, volgens het persbericht.

Bron: Karreer.com, 20 augustus 2019