Jurriën Koops: “De payrollsector is er om te blijven”

0
721

Logo VPO

3 juni 2012

In een payrollconstructie zijn werknemers misschien wel beter af dan collega’s in dienst van een slecht presterende ondernemer.

Dit stelt Jurriën Koops van de branchevereniging voor payrollbedrijven in het FD van afgelopen week in reactie op het “Payrollen berust op ‘juridisch drijfzand’” artikel in het FD van afgelopen week.

Kunduz-coalitie
Koops zegt zich geen zorgen te maken over het bestaansrecht van payrolling. Ook niet nu de vakbeweging, met steun van steeds meer arbeidsrechtjuristen, de sector de rug heeft toegekeerd. Sterker nog, de voorgenomen ontslaghervorming door de Kunduz-coalitie kan volgens Koops in het FD een extra impuls geven aan de sector.

“Het is nog afwachten hoe de precieze invulling zal zijn, maar op het eerst oog komt er een risico bij voor de kleine ondernemer. Hij gaat bij ontslag straks opdraaien voor de eerste zes maanden WW. Als ze het risicovoller maken om iemand in dienst te nemen, is dat een drijvende kracht achter het payrollen.”

Geen uitspraak van de Hoge Raad
Koops in het FD: “Ik ben er van overtuigd dat zo’n uitspraak van de Hoge Raad (gewenst door de FNV, redactie) er niet gaat komen. Die zal het belangrijker vinden wat tussen partijen is afgesproken. Het gaat erom dat de aard en inhoud van het contract van meet af aan duidelijk is, zowel voor de opdrachtgever, het payrollbedrijf als de werknemer.”

Bron: FD, 1 juni 2012