Jeroen Sakkers over ‘Freelancer Of The Year’ Award

0
478

Interview met Jeroen Sakkers, Victor Mundi, over de competitie Freelancer Of The Year

“Het idee voor deze award lag er al drie jaar. Als initiatiefnemers – diverse zzp-platforms – willen we graag meer positieve aandacht geven aan de flexschil, in het bijzonder de zzp’ers, die op projectbasis werken. Een onderdeel daarvan is de kwaliteit van de opdrachtgever en de projectbegeleiding. Hoe gaat de opdrachtgever met zijn freelancers om?”

FOTY Awards 2013

“Ons motief was dat er al een aantal ‘gewone’ werkgeversprijzen zijn, onder andere die van Effectory (‘Beste Werkgevers’) en van InCompany.
We zien dat opdrachtgevers vaak anders omgaan met hun vaste personeel dan met hun flexschil.
Via deze competitie brengen wij de mensen die op projectbasis werken op een positieve manier onder de aandacht.
Bij onze award kan een opdrachtgever die als werkgever misschien op de derde plaats staat in de rangorde van een van bestaande Top Werkgevers lijsten, met zijn inhuurdesk misschien wel op positie 10 of 20 komen. De betreffende opdrachtgever zal dan (extra) zijn best gaan doen om het inhuurproces te optimaliseren, en zo krijg je beweging in de markt – dat is positief voor alle partijen: zzp’ers, freelancers, interim professionals, opdrachtgevers en alle partijen die zich in deze markt(en) begeven.”

> zie ook het interview met Jeroen Sakkers in Metro

Wie zijn de initiatiefnemers?
Zie afbeelding

Initiatiefnemers Freelancer Of The Year

Twee rondes
De competitie en de award bestaat uit twee delen en dus ook uit twee rondes.

Waarom zou je als zzp’er meedoen? 25 redenen
Waarom zou je als zzp’er, freelancer of interim professional meedoen aan de FOTY Awards? Behalve dat het heel leuk is om mee te doen, noemt de FOTY-site nog 25 redenen: activeer jouw netwerk, promoot jezelf, word gewaardeerd, onderscheid jezelf en… de funfactor.

Beste freelancer
Tot aan 31 december van dit jaar vindt de stemronde plaats van de beste zzp’er of freelancer.

Sakkers: “Vanaf januari beoordelen opdrachtgevers en netwerkrelaties de zzp’er, freelancer en interim professional inhoudelijk op kwalitatieve aspecten: met het optellen van de stemmen uit ronde 1 en de beoordelingen uit ronde 2 komen we tot een Top-100. Die wordt uitgenodigd voor het uitreikingsevenement. De beste zzp’ers, freelancers en interim professionals mogen zich bewijzen voor een jury van opdrachtgevers – om zo de hoofdprijs in de wacht te slepen.”

Beste opdrachtgever
Vanaf januari 2014 start daarnaast de verkiezing van de beste opdrachtgever of inlener.
Sakkers: “Op dit moment zijn al enkele tientallen opdrachtgevers genomineerd door zzp’ers, freelancers en interim professionals – waaronder ABN AMRO, ASML, Brunel, ING, Sanoma, Wegener en diverse gemeenten, provincies en ministeries uit de publieke sector.”

Weekwinnaars
Voor de verkiezing van de Freelancer Of The Year is er elke week tot aan 31 december een weekwinnaar. Degene met de meeste stemmen op dat moment ontvangt dan al een prijs, die bestaat uit een set tickets voor 10 personen voor een concert naar keuze in Ziggodome. Bij 50 of meer stemmen ga je door naar ronde 2.

Beoordeling
De 2e ronde gaat om de inhoudelijke beoordeling door de opdrachtgevers van de zzp’er op:

  • kwaliteit
  • expertise
  • tarief
  • deadline
  • flexibiliteit
  • communicatie
  • professionaliteit

De criteria voor de beoordeling door de opdrachtgevers van de zzp’er weegt zwaarder dan de mate van zijn of haar populariteit. Hoe goed iemand inhoudelijk wordt beoordeeld, dat wordt handmatig gecheckt op basis van een berekening die is opgesteld door de initiatiefnemers. In de jury van deze Award zitten Michael Page, ZIGGO en en 8 andere, grote inleners en opdrachtgevers die hun oordeel geven over de beste zzp’ers, freelancers en interim professionals van Nederland.

Top 100 zzp’ers naar het evenement van de uitreiking
De top 100 van de zzp’ers met de meeste stemmen krijgen twee vrijkaartjes voor het uitreikingsevenement.
De eindbeoordeling vindt plaats op basis van de beste pitch in de presentatie.

De hoofdprijs voor de Freelancer Of The Year is een auto.
En verder is er natuurlijk heel veel positieve aandacht te winnen.

Meedoen dus!

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws