Jellow haalt 500.000 euro op voor groei

0
164

Jellow zet de markt voor freelancers op zijn kop. Na een succesvolle lancering is het tijd om door te groeien. De financiering daarvoor werd onder andere opgehaald bij de NOM.

Alleen al in de zakelijke dienstverlening telt Nederland 423.000 freelance professionals. Toch blijkt het voor veel bedrijven lastig om ze snel te vinden en in te huren.

Freelancers screenen
Jellow biedt software waarmee bedrijven en overheden sneller en goedkoper over betere freelancers kunnen beschikken. Jellow brengt het freelance-netwerk van klanten in kaart en breidt dit verder uit. Alle professionals worden vooraf door 22 partners grondig gescreend via een persoonlijke intake, een referentiecheck en beoordeling van relevante werkervaring.

Netwerk delen
Vervolgens worden deze individuele netwerken met elkaar verbonden en ontstaat er een gezamenlijk netwerk, waarin alle professionals door een expert op hun kwaliteiten vooraf worden gescreend. Algemeen directeur Noel Wilson verwoordt het als volgt: “Durf één netwerk te delen om er honderden voor terug te krijgen.”

Kennis en nieuwe medewerkers
Jellow, opgericht in 2012, heeft vestigingen in Groningen en Naarden. Na een pilot bij ABN AMRO wordt de software inmiddels door meerdere organisaties ingezet. Het bedrijf wil zich nu nadrukkelijker laten zien, en heeft daarvoor nu de benodigde groeifinanciering gevonden. Het geld wordt vooral geïnvesteerd in kennis en in nieuwe medewerkers. Op langere termijn denkt Jellow aan het buitenland, en aan de markt voor werving en selectie.

NOM
De NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, stimuleert bedrijvigheid en ontwikkeling van werkgelegenheid in Noord-Nederland. De organisatie heeft ruim € 80 miljoen geïnvesteerd in bijna 100 ondernemingen in de drie noordelijke provincies. Het accent ligt op innovatieve ondernemingen met een regio-overschrijdende uitstraling.

Bron: NOM, 30 mei 2016