“Is dit niets voor jou, Mariëtte?”

0
124

MariëtteDit vroeg mijn directeur toen ze begin 2016 informatie voorbij zag komen op LinkedIn, wetende dat ik zocht naar een serieuze vakverdieping. Eerst dacht ik dat ik te ervaren was, tien jaar in het vak, maar niets bleek minder waar.

Na verdieping én een Webinar van Geert Jan Waasdorp was ik overtuigd. Een praktijkopleiding door trainers met bergen praktijkervaring, goed lopende bedrijven, mooie initiatieven en gericht op innovatie en de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche. Dit sloot goed aan op de richting die A&E Personeelsdiensten op wil gaan met Werving & Selectie, mijn toekomstige tak.

Mijn inschrijving aan Hogeschool voor Recruitment werd een feit.

De verwachtingen waren hoog evenals de spanning op dag één. Gek om na een aantal jaar weer iets extra’s te leren over een vak wat mij vanaf minuut één heeft geïnspireerd, uitgedaagd en waarin ik soms ook hard onderuit werd gehaald. En juist die oorzaken, heeft Hogeschool voor Recruitment verpakt in een praktisch programma. Trainers geven praktijkvoorbeelden en nemen je mee op de reis die recruitment heet en halen je uit een oase om je te brengen naar de bron. Innovatie en toekomst voorop.

Na iedere les direct aan de slag gaan, vond ik het mooist. Op mijn werk hebben ze zelfs even op mijn rem moeten trappen omdat ik teveel nieuwe ideeën had en ineens teveel wilde. Stap voor stap is best lastig als ik als persoon alles gisteren wil en de arbeidsmarkt dit eigenlijk ook van je vraagt. Dat is wat ik heb geleerd, weten hoe en op welke manier. Dat is zoveel belangrijker voor alle partijen.

Rennen als een kip zonder kop, doe ik niet meer. Ik weet nu wat ik en mijn werk waard zijn.

Onze klas was divers, serieus, ijverig en gezellig. Iedereen wilde eruit halen wat erin zat. Omdat je met verschillende soorten Recruiters en HR-professionals samen bent, komen daar de mooiste voorbeelden, tips en ideeën uit maar ook leuke borrels en vervolgafspraken!

Een sterk netwerk tijdens de opleiding maar ook zeker daarna want door het onderdeel Do Good Feel Good ben ik het initiatief “Vrijwillig Vinden” gestart. Waar we als team, ook na de opleiding, hard aan verder werken. Geheel vrijwillig, wordt dit een mooi platvorm dat vrijwilligersorganisaties en Recruiters matcht voor zowel (kortdurende) Recruitment als HR- vraagstukken. Vrijwillig goed doen wanneer jij zelf tijd hebt. Waarbij jij en de non-profit organisatie bewust voor elkaar kiezen.

Mijn groei in netwerk, kennis, kracht en persoonlijkheid was de inspanning meer dan waard naast een drukke baan en een nog drukker gezinsleven. Dit is hoe alle professionele Recruiters minimaal opgeleid zouden moeten zijn en die vakwerk willen nastreven.

A&E Personeelsdiensten komt binnenkort ook met een verrassing op innovatief vlak. Hogeschool voor Recruitment was hier zeker een mooie aanvulling op. Spannend.

Deze opleiding heeft mij meerdere kansen geboden en mijn ogen geopend. Ik heb nog meer bewust gekozen voor Recruitment. Wil je weten waarom, laten we dan linken.

Mariëtte Brands, Recruitment Manager, A&E Personeelsdienst

personeelsdiensterhogeschoolvrijwillig_vinden