Interview met NXPD – Bouw & Infra, Techniek & Industrie

0
0

NXPD

30 maart 2011

Personeel voor de sectoren Bouw & Infra, Techniek & Industrie en Office Support

Voor vast en flexibel personeel

Interview met starter Nick van Bruggen – NXPD

NXPD is een uitzendorganisatie die bemiddelt in banen binnen de sectoren Bouw & Infra, Techniek & Industrie en Office Support. Je kunt er terecht voor een functie van koffiedame of projectleider en alles wat daar tussen valt. Bij de meeste banen gaat het om een vast dienstverband, maar dat kan verschillen per functie.

Nick van Bruggen, NXPD

Gemotiveerd
Is dit een goede tijd om te starten als uitzender in de genoemde sectoren? Zeker, vindt Van Bruggen. Hij is gemotiveerd en heeft ervaring, werkte vanaf 2005 bij een landelijke uitzender/ detacheerder onder andere als regiomanager. Hij bemiddelde timmerlieden, stratenmakers, montagemedewerkers en projectleiders. Hij kent de branche evenals de werkvloer vanaf zijn puberteit. Een doener met leidinggevende capaciteiten die nu zelfstandig werkt vanuit zijn vestiging in het centrum van Zwolle.

Eigen baas
“Eigen baas zijn, zelfstandig werken, dat wilde ik al vanaf mijn jeugd. Nu kan ik er echt vorm aan geven. Mijn vrienden waren stratenmakers, ik groeide met hen op en daarom weet ik wat zulke medewerkers belangrijk vinden. Op mijn 15e begon ik als magazijnmedewerker en door hard te werken en veel te leren werd ik op mijn 19e bedrijfsleider. Vervolgens kwam ik in de uitzendbranche. Ik heb mij opgewerkt van accountmanager tot vestigingsmanager en vervolgens tot regiomanager. Ik heb veel kansen gekregen, geluk gehad. Binnen de bedrijven waar ik werkte, werd ik goed begeleid en kreeg ik altijd de mogelijkheid mij te ontwikkelen en bij te scholen. Dat gun ik mijn eigen uitzendkrachten nu ook.”

Begeleiding naar vaste baan
Van Bruggen: “Mijn focus ligt op bemiddeling en begeleiding naar een vaste baan. Vaak gaat er een uitzendperiode aan vooraf. Ik begeleid uitzendkrachten van een uitzendbaan naar een vaste baan. Ze werken een vastgestelde periode op uitzendbasis en kunnen dan kosteloos door de opdrachtgever in dienst worden genomen. Dat is wat ze zelf graag willen en de werkgever wil dit doorgaans ook. Stel dat iemand nog niet voldoende ervaren of gekwalificeerd is, dan kan de uitzendperiode langer duren en begeleid ik de uitzendkracht met coaching of een opleiding tot hij/zij wel klaar is voor een vaste baan.”

One stop show
Op zijn site www.nxpd.nl noemt Van Bruggen zijn aanpak een ‘one stop show’.
“Ik bied één aanspreekpunt. De klanten kunnen bij mij terecht voor een koffiedame tot en met een projectleider en dat vinden zij prettig. Zij hoeven niet elke paar maanden aan een nieuwe accountmanager hun organisatie uit te leggen.” NXPD denkt ook mee met de klant op het gebied van opleidingen. Voldoet de medewerker nog niet aan het gestelde profiel dan bestaat de mogelijkheid om via NXPD te worden bij- of omgeschoold.
Van Bruggen: “Op die manier probeer ik mijn bijdrage te leveren aan een stukje ontwikkeling van de medewerkers, zoals ik zelf ook heb gehad.”

Mentaliteit en persoonlijkheid
“Volgens mij is mentaliteit en persoonlijkheid net zo belangrijk als het cv als het gaat om personeel. Ik kijk of iemand goed matcht met de bedrijfscultuur van de opdrachtgever. Verder zie ik dat er nog steeds een enorme behoefte is aan goed geschoold technisch personeel. Met mijn concept zie ik de toekomst zonnig in. Ik ben gestart in februari dit jaar en de zaken gaan goed, ik heb al diverse mensen aan het werk.”
Met de ervaring, het sociale talent en de voortvarendheid die hem kenmerken, houdt hij praktisch en zakelijk de vaart erin.

Administratie uitbesteed
Hij werkt ook veilig. “Werken met PSC was voor mij een logische keus omdat ik bezig wil zijn met waar ik goed in ben: het maken van de juiste match tussen klant en kandidaat. PSC ondersteunt mij in alle administratieve processen en zorgt ervoor dat ik mijn handen vrij heb. Ik werk nu een periode met PSC en dit systeem is voor mij ideaal. In de dienstverlening denkt PSC goed mee met de klant en op die manier heb ik weer extra kennis en kunde in huis.”