ING compenseert flexkrachten die worden ontslagen

0
615

| Download Wet Werk en Zekerheid |


ING gaat meebetalen aan uitzendkrachten die de bank moeten verlaten als gevolg van een eerder aangekondigde reorganisatie.

Dat maakt de bank vandaag bekend.

Vorige week publiceerde de Volkskrant een intern ING-memo. Hieruit bleek dat uitzendkrachten die vele jaren werkzaam zijn voor ING of vaak een vervolgcontract hebben gekregen voor tijdelijk werk niet langer uitzicht hadden op een vast contract of hun baan zouden verliezen.

ING laat in een reactie weten dat het gaat om ontslagen die het gevolg zijn van een reorganisatie die vorig jaar november al werd aangekondigd.

ING compenseert voor mislopen transitievergoeding
Om het effect te verzachten van de ongelukkige samenloop van omstandigheden bij vertrek van een uitzendkracht kort voor 1 juli, zal de bank in samenwerking met de uitzendbureaus een compensatie betalen aan alle uitzendkrachten die ING hebben verlaten of zullen verlaten in de periode van 1 januari 2015 tot 1 juli 2015. Dit geldt ook voor de uitzendkrachten die op het moment van het beëindigen van hun opdracht meer dan 2 jaar onafgebroken bij ING hebben gewerkt.

ING hanteert als uitgangspunt dat uitzendkrachten na maximaal 3,5 jaar duidelijkheid moeten hebben of zij in vaste dienst bij ING kunnen komen of dat hun werkzaamheden stoppen.

Bron: ING, 15 april 2015