Indeed lanceert sollicitatieplatform voor snelheid, transparantie en inclusiviteit

0
377

Bijna tweederde van de werkzoekenden haakt af als het sollicitatieproces te traag is.

Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. De vacaturesite lanceert daarom de tool ‘Hiring Platform’ om het sollicitatieproces sneller en makkelijker te maken voor zowel werkzoekenden als werkgevers.

Werkzoekenden krijgen bijvoorbeeld direct te weten of zij aan de gestelde criteria voldoen, waardoor zij precies weten waar zij aan toe zijn. Werkgevers hoeven niet langer alle sollicitanten handmatig te beoordelen en kunnen die tijd besteden aan de sollicitatiegesprekken met kandidaten met hoge potentie. Dit maakt dat het minder tijd kost om een openstaande vacature te vervullen.

Transparantie en snelheid geboden
“Onder werkzoekenden is veel behoefte aan transparantie en snelheid”, stelt Arjan Vissers van Indeed. “Bijna tweederde van de werkzoekenden geeft aan ooit gestopt te zijn met een sollicitatie doordat het te lang duurde voordat zij iets hoorde van de organisatie waar zij solliciteerde.” Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat bijna een kwart van de werkzoekenden stelt dat het een uitdaging is om een gesprek in te plannen. De tool ondervangt dit: “Wanneer een kandidaat door de automatische screening heen komt, is diegene direct in staat een datum en tijdstip in te plannen.”

Meer inclusief
De nieuwe benadering van solliciteren en werven is ook meer inclusief, volgens Indeed. De werkgever stelt objectieve criteria op, zoals werkervaring en sollicitatievragen of vaardigheidstesten. Kandidaten die aan de criteria voldoen kunnen vervolgens direct een gesprek inplannen, waardoor geen ruimte is voor (onbewuste) vooroordelen tijdens de beginfase van het wervingsproces.

Digitale sollicitatiegesprekken
De kans is groot dat dit sollicitatiegesprek vervolgens digitaal plaatsvindt. Op dit moment verwacht 45 procent van de Nederlandse werkgevers dat zij in de toekomst meer personeel aannemen zonder ze fysiek te hebben ontmoet. “Tijdens de pandemie hebben veel werkgevers te maken gekregen met het virtuele sollicitatiegesprek. Naar verwachting neemt dit percentage in de toekomst alleen maar toe”, besluit Arjan Vissers, Indeed.

Bron: Indeed.nl, 7 juli 2021

Lees ook
Vacaturemarkt bijna weer terug bij ‘oude normaal’
Google Hire gelanceerd in Amerika