ICT-Detacheerder Corso weer zelfstandig

0
692

Corso staat, na de verkoop aan het beursgenoteerde Aamigoo in 2011, sinds 29 april weer op eigen benen.

Directeur en aandeelhouder Jan van Soest, die na de verkoop een financieel belang heeft behouden in de onderneming, kocht het bedrijf terug.

Verschil van inzicht
Vanaf de oprichting van Corso in 1991 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere en sterkste ICT-detacheerders van Nederland. De hoop en verwachting was dat deze ontwikkeling zich onder de nieuwe eigenaar zou voortzetten. Door verschillen van inzicht op belangrijke punten pakte dit in de praktijk echter anders uit. Deze situatie heeft geleid tot het besluit Corso terug te kopen en het bedrijf terug te brengen naar hoe het was voor de overname.

Administratieve achterstand
Corso ziet zich echter geconfronteerd met zaken die een snelle voortgang in de weg staan, er is sprake van een grote achterstand in de administratieve verwerking. Dit heeft gevolgen voor de facturering en de factoring, waardoor de liquiditeit onder druk is komen te staan. Er wordt met man en macht hard aan gewerkt om de administratieve achterstand zo spoedig mogelijk weg te werken.
Corso belooft dat iedereen betaald zal worden.

Nieuwe directie
Dit moment is ook een nieuwe start voor Corso, met 40 gemotiveerde mensen en een volledig nieuwe directie. Met ingang van heden bestaat de directie uit: algemeen directeuren Fred de Kruijf en Jan van Soest en financieel manager Dennis Tamse. Fred de Kruijf neemt een schat aan ervaring met zich mee uit diverse (directie)functies bij gerenommeerde IT services organisaties. Dennis Tamse brengt met zijn achtergrond in accountancy een solide financiële achtergrond met zich mee. In de nieuwe samenstelling treedt Corso de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Bron: Corso, 22 mei 2013