ICT Automatisering wijst DPA opnieuw af

0
223

ICT Automatisering blijft bij het standpunt dat een fusie met grootaandeelhouder DPA Group, ook onder nieuwe voorwaarden, niet in het belang van het bedrijf of haar belanghebbenden is.

DPA gaf vorige week aan een openbaar bod uit te willen brengen op de aandelen ICT Automatisering van € 2 in contanten en twee aandelen DPA voor elk aandeel ICT. Dat komt volgens DPA neer op waardering van € 38 mln. Het bod is echter onder voorwaarde dat de Brandfort-fusie afgeblazen wordt.

Persbericht ICT Automatisering, reactie:
“Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT Automatisering N.V. (ICT) hebben de brief van DPA Group N.V. (DPA), d.d. 18 december 2013, zorgvuldig bestudeerd. In reactie heeft ICT een brief opgesteld aan DPA, welke is bijgevoegd als bijlage bij dit persbericht. In deze brief reageert ICT op de uitlatingen van DPA ten aanzien van de aangekondigde Brandfort transactie, een samengaan tussen ICT en DPA en het verzoek van DPA tot bijeenroeping van een BAVA.

De brief van DPA bevat een aantal uitlatingen met betrekking tot de Brandfort transactie die feitelijk onjuist zijn. In haar brief gaat ICT in op deze onjuistheden, die onder andere betrekking hebben op de door DPA incorrect berekende multiple en de suggestie aangaande ICT’s motivatie achter de transactie met Brandfort. Zoals in haar brief aangegeven staat ICT nog steeds volledig achter de Brandfort transactie; Brandfort en ICT passen strategisch uitstekend bij elkaar. Ook de aandeelhouders van ICT zien, in tegenstelling tot wat DPA suggereert, deze strategische rationale, zo blijkt uit gesprekken die ICT met haar aandeelhouders heeft gevoerd.

Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT blijven bij hun standpunt dat, ook onder de nieuwe voorwaarden, het bod van DPA niet attractief is voor aandeelhouders en dat de strategische rationale van een fusie met DPA ontbreekt. Op basis hiervan is ICT van mening dat een fusie met DPA niet in het belang is van ICT en haar stakeholders. De gedetailleerde onderbouwing van dit standpunt is uiteengezet in de bijgevoegde brief. Ook indien de transactie met Brandfort onverwacht geen doorgang zou vinden, wil ICT stand alone doorgaan op de ingeslagen weg. Deze werpt, zoals ook uit de recente resultaten blijkt, duidelijk en in toenemende mate zijn vruchten af.
ICT respecteert uiteraard de wettelijke bevoegdheden van haar aandeelhouders en zal een BAVA bijeenroepen waarop in ieder geval een informele stemming over de Brandfort transactie zal worden geagendeerd. Deze BAVA zal plaatsvinden op 11 februari 2014.”

Bron: ICT Automatisering, 23 december 2013