Humares Groep verwelkomt 19 nieuwe medewerkers

0
117

Groei van de activiteiten op de technische arbeidsmarkt in Nederland hebben ertoe geleid dat Humares afgelopen vrijdag 19 nieuwe collega’s kon verwelkomen.

Humares kende in 2015 een omzetgroei van meer dan 20% en de Nederlandse activiteiten groeien ook in 2016 door. Hierdoor groeit de organisatie mee en werden dit jaar tot nu toe 19 nieuwe collega’s aangenomen binnen de divisie Nederland, bestaande uit de labels Maintec, Bikeflex, NOVA, Primat en Isoper. Afgelopen vrijdag beleefden deze collega’s hun introductiedag op het hoofdkantoor van de Humares Groep in Vlissingen.

Focus op werving
Marc Steenbergen, divisiedirecteur Nederland van Humares geeft aan: “De vraag op de technische arbeidsmarkt is enorm. Onze grootste uitdaging is om de juiste technisch specialisten te vinden en aan ons te binden. Je ziet dan ook dat zowel in de functies van de mensen die we aannemen (verschillende specifieke recruiters) als in de functie-inhoud van bestaande medewerkers de focus verschuift naar de werving, en naar het begeleiden van specialisten in hun technische carrière.”

Ontwikkelen
Een deel van het nieuwe personeel is ingestroomd in de ‘masterclass’ van NOVA Engineering en NOVA IT Solutions. In deze masterclass worden jonge net-startende collega’s in 7 maanden opgeleid tot volwaardig account manager technische detachering. Steenbergen: “Wij kiezen er in de masterclass voor om mensen die beschikken over de juiste basis in korte tijd te ontwikkelen tot een waardevolle kracht voor onze organisatie. Detachering in onze gespecialiseerde technische deelmarkten is toch een vak apart en wij vinden het belangrijk om onze collega’s het DNA van NOVA, en van de Humares Groep, mee te geven.”

Tijdens de introductiedag kregen de 19 nieuwe medewerkers veel informatie over de organisatie en discussieerden zij over de markten waarin de labels actief zijn. Tot slot was er ontspanning met een GPS speurtocht door Vlissingen.

Bron: Humares, september 2016