Huidig proces van bestellen en retourneren niet houdbaar in logistiek

0
83

De helft van de werkenden in de logistiek denkt dat het huidige logistieke proces niet bestand is tegen de manier waarop we in Nederland bestellen en retourneren

Dat blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim tweehonderd werknemers in de logistieke sector. Maar 45 procent vindt dat de sector goed is zoals het nu is en vindt verandering niet nodig.

Toekomst logistieke sector
Maar hoe ziet die toekomst van de logistieke sector er dan uit? Ruim de helft (53%) verwacht dat de sector over vijf jaar voorloper is in een duurzame supply chain. Daarnaast verwacht 49 procent dat de logistiek de komende drie jaar vooral in het teken zal staan van het personeelstekort, zoals bij zoveel andere branches. Volgens 22 procent van de werknemers zal het draaien om de allround inzetbaarheid van werknemers, en negentien procent verwacht dat nieuwe wet- en regelgeving een belangrijk rol gaan spelen tot 2024. Van Smart Industry wordt nog niet zoveel verwacht, slechts vijf procent denkt dat dit een belangrijke ontwikkeling wordt.

Bots en machines nemen banen over
Hoewel er dus weinig wordt verwacht van Smart Industry, denken werknemers in de logistieke sector wel dat de technologie invloed gaat hebben op de banen. Zes op de tien (60%) verwacht dat bots en machines de komende jaren veel logistieke banen gaan overnemen. Niet verrassend geeft twee derde (66%) van de werkenden in de logistiek aan dat de coronacrisis direct invloed heeft op de eerdergenoemde ontwikkelingen in de branche.

Bron: Protime, 11 januari 2022

Lees ook
Leven lang ontwikkelen makkelijker maken voor wie werkt in logistiek