HUBOT – uitzendbureau voor mensen en robots

0
193

HUBOT, het uitzendbureau voor mensen én robots’ heeft zijn deuren geopend op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt.

De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017).

HUBOT laat in zestien futuristische beroepen zien dat robots mensen niet per se hoeven te verdringen, maar dat we door samenwerking elkaar juist kunnen versterken. Het virtuele kantoor van HUBOT is te bezoeken via www.hubot.org, waar je een online jobtest kunt doen en kunt ontdekken wat voor toekomstige banen er beschikbaar zijn.

Welke invloed heeft robotisering op onze kansen op werk?
Robots kunnen 24/7 werken en worden niet ziek. Geen wonder dat mensen denken dat de robots en digitalisering leiden tot verlies van banen. Toch kan de nieuwe technologie ons werk ook prettiger, interessanter en menselijker maken. “Een paard kan sneller rennen dan een mens, toch zal niemand daardoor denken dat een paard een mens overbodig maakt. Zo zorgt ook het verschil tussen mensen en robots voor nieuwe, interessante mogelijkheden,” aldus de initiatiefnemers van HUBOT.

“Het doel van HUBOT is om iedereen, ongeacht opleidingsniveau of leeftijd, te inspireren. Ook voor mensen die nu op afstand staan van de arbeidsmarkt wil dit uitzendbureau een inspiratiebron zijn.”

HUBOT is een initiatief van Next Nature Network, Start Foundation en Gemeente Eindhoven.

Bron: HUBOT, 20 oktober 2017