HR-professionals ervaren werkdruk door veel eenvoudige, repetitieve taken

0
140

SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand lanceert een ‘sneltest’ om HR-professionals inzicht te geven in kansen om de werkdruk op de eigen afdeling aan te pakken.

In eerder onderzoek van myBrand komt naar voren dat drie op de tien HR-professionals een te hoge werkdruk op de afdeling ervaren. Volgens maar liefst 30 procent van de HR-professionals omvat het takenpakket vooral eenvoudige en repetitieve taken. Bijna de helft (45%) van de HR-professionals zou deze taken willen automatiseren om de efficiëntie te verhogen. In de sneltest ontdekken HR-professionals de huidige staat van digitalisering en automatisering van de eigen afdeling. Daarnaast krijgen ze praktische handvatten aangeboden om een digitale en toekomstbestendige HR-afdeling te creëren.

Digitale transformatie in strijd met hoge werkdruk
In de sneltest komen steeds twee situaties naar voren, waarbij de HR-professional kan aangeven welke situatie het meeste aansluit bij zijn of haar afdeling. Op basis van de antwoorden wordt de huidige staat van digitalisering en automatisering van de HR-afdeling in kaart gebracht en ontvangen HR-professionals een op maat gemaakte online gids die aansluit bij de actuele situatie. In de gids worden op praktische wijze stappen gedeeld om de HR-afdeling verder te brengen in de digitale transformatie.

myBrand is onderdeel van Conclusion.

Bron: myBrand, persbericht 24 februari 2022