HR-professional heeft weinig concrete ambities

0
124

Het merendeel van HR-professionals heeft nog geen precieze ambities en ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst.

Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

Opvallend is dat ruim 86 procent wel een redelijk tot nauwkeurig beeld heeft van hoe de ambities in te zetten voor de toekomst van de organisatie waar hij of zij werkzaam is.

Ad hoc-zaken
Uit de HR-scan blijk verder dat driekwart van de ondervraagden slechts gedeeltelijk regie heeft op de eigen agenda. Een groot deel van de tijd gaat op aan ad hoc-zaken of ‘het blussen van brandjes’. Slechts twintig procent zegt zelf te bepalen wat belangrijk is en waar hij of zij aandacht aan besteedt.

Administratieve rompslomp
Slechts een klein deel, namelijk tien procent, heeft het gevoel dat de HR-afdeling goed op orde is en dat zij de administratie onder controle hebben. Ruim de helft van de HR-professionals geeft aan dat er nog wensen zijn als het gaat om de beschikbaarheid van informatie om de werkzaamheden op te sturen.

Automatisering
In veel gevallen is de hoeveelheid administratief werk nog dusdanig groot dat dit ten koste gaat van de efficiëntie van de afdeling. Mohamed Amri, Manager Productmanagement van AFAS Software: “De afgelopen jaren heeft automatisering binnen HR een vlucht genomen, maar dat zie je nog niet altijd terug in de beleving van de professional. Er zijn nog slagen te maken.”

Bron: AFAS, 19 mei 2015