HOBIJ opent derde kantoor in Polen

0
203

Op 13 augustus opent HOBIJ de deuren van het nieuwe kantoor in Polen.

De vestiging in het zuidoostelijke Rzeszow is inmiddels de derde in Polen; eerder opende HOBIJ kantoren in het zuidwestelijke Opole en in de noordelijke kuststad Gdansk. HOBIJ in Rzeszow gaat zich met name richten op de werving van magazijnkrachten en productiemedewerkers. HOBIJ bemiddelt uitzendkrachten voor opdrachtgevers in de Techniek, Logistiek en Foodindustrie.

Poolse werving
Tot voor kort deed HOBIJ Polen de werving vanuit Opole en Gdansk. Magdalena Goczal, eindverantwoordelijke voor de vestigingen in Polen: “Veel sollicitaties komen via internet binnen. Hoewel we veel sollicitatiegesprekken online via de webcam kunnen houden, is het toch fijn om te kunnen uitwijken naar een fysiek kantoor. Door de toenemende kandidatenstroom uit het oosten van Polen lag de keuze voor de hand om ook daar een kantoor te openen.”

Zoeken in Europa
“In Nederland hebben we vier regiokantoren en een reeks inhousevestigingen. Over de grens werven we vanuit Litouwen, Letland, Hongarije en nu dus vanuit drie kantoren in Polen,” aldus Mark Wijnhoven, Operationeel Manager bij HOBIJ.

Taal en motivatie
Afkomst is niet belangrijk, communicatie en motivatie zijn dat wel. Wijnhoven vervolgt: “Beheersing van de Engelse of Nederlandse taal is bij onze opdrachtgevers nog altijd van belang. Het gaat erom dat de flexkracht met zijn/haar chef en collega’s kan overleggen, werkinstructies begrijpt en gemotiveerd is. Dan maakt het ons weinig uit of hij of zij uit Oss komt of uit Katowice.”

Bron: HOBIJ, 10 augustus 2015