HLS ondersteunt re-integratiekandidaten bij starten bedrijf

0
264

21 mei 2012

Beginnen als zelfstandig ondernemer is voor sommige re-integratiekandidaten een goede optie. HLS Personeeldiensten gaat deze groep startende ondernemers extra ondersteuning bieden.

Voor een optimale begeleiding van re-integratiekandidaten die voor zichzelf willen beginnen, is volgens HLS de expertise van re-integratiespecialisten én van bedrijfseconomen nodig. Re-integratiedeskundigen heeft HLS zelf in huis. De specifieke bedrijfseconomische deskundigheid wordt door Tax Account ingebracht.

Vakkennis
Gedurende het re-integratietraject besluiten sommige kandidaten voor zichzelf te beginnen. In veel gevallen worden ze ZZP’er in de branche waar ze al jaren werken. Qua vakkennis en ervaring zit het wel goed met deze ondernemers. Maar vaak weten ze niet goed hoe ze een eigen bedrijf moeten opzetten.
Het is voor hen dikwijls lastig om te overzien welke vaardigheden en activiteiten nodig zijn om van hun onderneming een succes te maken. Een groot deel van hun vragen – maar niet alle – kan beantwoord worden door de re-integratieconsulenten van HLS. Op sommige punten kan een bedrijfskundige aanvullend advies geven.

Financiering
Het zwaartepunt van de activiteiten van Tax Account ligt bij het opstellen van het ondernemingsplan. Een goed ondernemingsplan schept duidelijkheid voor de ondernemer en is bovendien cruciaal voor de financiering. Zonder een goed doortimmerd ondernemingsplan zal geen bank of investeerder geld steken in een startend bedrijf.

Bron: HLS Personeelsdiensten Persbericht, 21 mei 2012