"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Opkomst IaaS vergt andere mindset ICT-infrastructuurspecialisten

Het opkomende Infrastructuur as a Service (IaaS) vergt van ICT-infrastructuurspecialisten een omslag in denken en organiseren.

Dat meldt Progressive Recruitment. Het ICT-recruitmentbureau onderzocht hoe ICT-infrastructuurspecialisten tegenover de toename van IaaS staan en wat dit betekent voor hun werk.

Positief
Respondenten zijn ondanks de omslag die zij moeten maken positief gestemd. “De opkomst van IaaS heeft een grote invloed op de werkzaamheden van ICT-infrastructuurspecialisten”, aldus business manager Anass el Gayate. “Om bij te blijven in het ICT-infrastructuurvakgebied moet de mindset van specialisten veranderen.”

Remmende wetgeving
De schaalbaarheid van de omgeving, uitsluiten van grootschalige investering in hardware en gereduceerde beheerkosten, zijn enkele van de voordelen die de groei van IaaS stuwen. De adoptie van IaaS is in Nederland echter trager op gang gekomen dan elders in Europa. Dit heeft te maken met wet- en regelgeving op het gebied van privacy en security.

Bron: Progressive Recruitment, 9 juni 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.