RTL: Het matchen op de site werk.nl gaat niet goed

0
872

Logo

6 mei 2012

Het koppelen van werkzoekenden aan geschikte vacatures via het de site van het UWV gaat vaak mis.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De website kampt met technische problemen, waardoor het koppelen van werkzoekenden aan geschikte vacatures – het matchen – vaak misgaat.

Een maatschappelijk werkster krijgt bijvoorbeeld vacatures aangeboden als lasser of cipier. En een kassamedewerker wordt door de site geadviseerd te solliciteren naar de functie schade-expert bij een verzekeraar.

Volledig ongeschikt
Hoogleraar informatiesystemen Paul de Bra (TU Eindhoven) is volgens RTL Nieuws autoriteit als het gaat om dit soort sites. “Deze site is volledig ongeschikt om een baan mee te vinden”, zegt hij over werk.nl.

UWV erkent problemen
Het UWV erkent de problemen met het aanbieden van vacatures. “Het gaat vaak goed, maar er zijn ook behoorlijk wat mismatches”, zegt André Timmermans, directeur van UWV Werkbedrijf. “Dat moet er natuurlijk uit, daar werken we ook hard aan. We gaan het systeem in november vervangen voor een nieuw systeem, wat beter in staat is koppelingen te maken.”

Werk.nl steeds belangrijker
Werk.nl krijgt een steeds belangrijker functie in de bestrijding van werkloosheid. Slechts tien procent van de werkzoekenden kan straks nog bij een arbeidsbemiddelaar terecht. Verreweg de meeste werklozen zullen via werk.nl begeleid worden. Volgens het UWV zal werk.nl de komende jaren nog veel verbeteringen ondergaan.

Bron: RTL Nieuws, 5 mei 2012