HelloFlex reduceert ‘vroeg-verloop’ met integratie online assessments van MatchQ

0
201

HelloFlex, leverancier van cloud software voor corporate recruiters en intermediairs, en MatchQ hebben een koppeling gerealiseerd.

Hierdoor is de online assessment software van MatchQ nu volledig geïntegreerd binnen het HelloFlex-platform. Recruiters en intercedenten beschikken in HelloFlex direct over de online assessment resultaten. Het gevolg is dat zij nog meer inzicht krijgen in de kennis, capaciteiten, voorkeursgedrag, tevredenheid en motivatie van kandidaten. De belangrijkste voordelen zijn een besparing in de cost-per-hire en reductie van het vroeg-verloop, dankzij de slimme algoritmes van MatchQ.

Tijdbesparing in het recruitment proces
De vraag om de integratie is afkomstig vanuit de markt, waar een aantal klanten zowel HelloFlex gebruikt als MatchQ. “HelloFlex is dan meestal de hoofdapplicatie en dit betekent apart inloggen in MatchQ”, aldus Hajo Valk, partner bij MatchQ. “Het proces van aanvragen en terugsturen van de resultaten gebeurt nu volledig binnen het HelloFlex platform. De integratie levert een tijdsbesparing op van gemiddeld vijf tot zeven minuten per kandidaat.”

HelloFlex Hopper wordt verrijkt met gedrag- en competentie-indicatoren
Deze eerste integratie is de opmaat naar fase twee binnen de samenwerking, namelijk de verdere ontwikkeling van HelloFlex Hopper. Dit application tracking system (ATS) van HelloFlex wordt verrijkt met de indicatoren uit de diverse gedrag- en competentietesten. Valk: “Nu nog komen de resultaten binnen als pdf, maar over enkele maanden is het de bedoeling dat de resultaten ook als ruwe data worden door gestuurd. Hierdoor wordt het matchen op gedrag en competenties ook volledig geautomatiseerd. De praktijk leert dat dit tot een beter search-and-match proces leidt.”

Ontwikkelen van talent
“De toegevoegde waarde voor HelloFlex zit vooral in het feit dat de online assessments van MatchQ veel verder gaan dan alleen de preselectie”, stelt Nardo Lambregts, CEO van HelloFlex. “Er zijn assessments voor iedere HR-fase: (pre)selectie, ontwikkeling, functioneren en beoordelen. Van effectieve voorspellers van succes in een functie, tot de mate waarin bepaalde competenties kunnen worden doorontwikkeld. Met behulp van onze talent management software kunnen recruiters en intercedenten het potentieel van hun kandidaten maximaal benutten.”

Bron: HelloFlex, 18 januari 2018