Helft werkgevers wijt werkloosheid aan 50-plusser zelf

0
317

Randstad lanceert op 25 mei het programma +POWER om de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. En dit is hard nodig.

Uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Randstad blijkt dat werkloosheid onder 50-plussers volgens werkgevers vooral aan de instelling van de 50-plusser ligt. Zo zeggen werkgevers over oudere werknemers dat ze star (36%) of te duur (46%) zijn en niet willen ontwikkelen (24%). Ruim de helft van de werkgevers geeft overigens toe dat deze vooroordelen ongegrond zijn (59%). Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie onder werkgevers rondom 50-plussers in positieve zin veranderen en vooral de pluspunten van hen benadrukken.

Zie het onderzoek

Vier weken lang wordt de aandacht gevestigd op werkgelegenheid voor 50-plussers. Tijdens het programma werkt Randstad samen met ANBO en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Branchevereniging ABU ondersteunt +POWER om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor 50-plussers. Sinds deze week is ABU ook partner van de campagne ‘Open voor 50 plus’ van het UWV.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: “Er leven dus bij werkgevers veel vooroordelen over 50-plussers die ongegrond zijn. Dat is zonde, want zo blijft veel potentieel onbenut. Met ons programma willen we die vooroordelen ontkrachten en juist de pluspunten van 50-plussers benadrukken. Tegelijkertijd zien we dat 50-plussers nog veel kunnen verbeteren bij sollicitaties. Met +POWER willen we ze daarbij helpen.”

+POWER programma
Via +POWER benadrukt initiator Randstad welke kansen werkgevers laten liggen door 50-plussers langs de kant te laten staan. Het programma gaat van start met een +POWER run op woensdag 25 mei in Den Haag. John de Wolf, boegbeeld 50 plus van het Ministerie van SZW loopt mee met de +POWER run. Met de run wil Randstad een gezicht geven aan 50-plussers die letterlijk en figuurlijk staan te trappelen weer aan het werk te gaan. Belangstellenden kunnen zich > Inschrijven voor deelname aan de +POWER run.

Bron: Randstad, 12 mei 2016