HeadFirst: strategisch belang in ABN-dochter Associates

0
1037


HeadFirst
Logo Associates

22 juni 2010

Kennisbemiddelaar HeadFirst neemt met het oog op de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, waarbij het aandeel zelfstandige ondernemers en de digitalisering stijgen, een meerderheidsbelang in Associates.

Per 1 juli 2010 ontstaat hiermee één propositie van ruim 70.000 hoogwaardig gekwalificeerde specialisten, aldus het persbericht dat HeadFirst maandag heeft gepubliceerd.

Zelfstandig ondernemers belangrijk
Associates is een van de ventures van Dialogues Incubator, een dochter van ABN AMRO. Associates is als arbeidsintermediair actief in de financiële wereld en het ICT-marktsegment en richt zich met name op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod met behulp van een op internettechnologie gebaseerde toepassing. HeadFirst is kennisbemiddelaar van flexibele arbeidsvoorziening. Voor zowel Associates als HeadFirst zijn zelfstandig ondernemers een belangrijke doelgroep voor hun dienstverlening in het zakelijke segment. Beide partijen delen de visie dat het aantal en het belang van zelfstandig ondernemers op de arbeidsmarkt in de komende jaren sterk zullen toenemen.

Betere carrièrekansen
Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst: “Wij constateren een duidelijke behoefte bij organisaties om flexibel om te gaan met het arbeidspotentieel. De consequentie hiervan is dat er een verschuiving plaats vindt van vast personeel naar het zelfstandig ondernemerschap.” Arno Zondag, directeur Associates vult aan: “Hierdoor ontstaat een grote flexibele schil van specialisten die via de voordeur worden ingehuurd door de grote ondernemingen. Dit zorgt voor flexibiliteit, kostenbesparing, efficiencyvoordelen, kwaliteitsverbeteringen en het biedt betere carrièrekansen.”

Succesvolle aanvulling
Paul Iske, directeur Dialogues Incubator: “Onze missie is creatieve en vernieuwende ventures te ontwikkelen en deze vervolgens op de markt te brengen. Associates heeft zich bewezen als een succesvolle aanvulling op al bestaande initiatieven gericht op zelfstandig ondernemers. De dienstverlening van Associates is een mooie aanvulling op die van HeadFirst. We zijn dan ook blij dat we met HeadFirst een sterke partij hebben gevonden die Associates verder kan brengen.”

Meer vraag naar online toepassingen
Met de online toepassing van Associates is HeadFirst in staat de groeiende markt beter te kunnen bedienen en nieuwe marktsegmenten te ontsluiten. Kruiswijk: “Door de gezamenlijke propositie ontstaan er duidelijke efficiency-voordelen voor opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig ondernemers. Zij krijgen een nog uitgebreidere transparante dienstverlening en dat tegen lagere kosten.” Beiden zijn er ook van overtuigd dat door de toenemende digitalisering en de behoefte aan transparantie meer vraag bij opdrachtgevers ontstaat naar online toepassingen.

Gezamenlijk bestand
Door de samenvoeging van relatienetwerken van beide organisaties ontstaat een gezamenlijk bestand met daarin ruim 10.000 specialisten die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer en 60.000 specialisten die werkzaam zijn bij de bestaande leveranciers van HeadFirst.

Het aanbod
Opdrachtgevers kunnen indien zij dat willen direct online hun eigen selectie maken van een geschikte specialist voor een opdracht. Daarnaast biedt HeadFirst voor de opdrachtgever ondersteuning bij het ontsluiten van de totale aanbiedersmarkt en het selecteren van de ideale kandidaat met een optimaal prijs-kwaliteitsverhouding.

Betaling facturen binnen 30 dagen
Aangesloten zelfstandigen en leveranciers hebben rechtstreeks toegang tot een groter deel van de markt. Daarbij kunnen zij met slechts één mantelcontract werkzaam zijn voor alle opdrachtgevers die bij HeadFirst en Associates zijn aangesloten. Voor opdrachtgevers betekent één contractpartij een efficiencyslag, met indien gewenst slechts één factuur, één betaling en twee boekingen in de administratie per maand voor alle ingehuurde externen. Leveranciers en zelfstandigen kunnen altijd rekenen op een betaling van facturen binnen 30 dagen, doordat contracten, facturen en de financiële afwikkeling van tijdelijk ingezette externe deskundigen via de gezamenlijke back office worden afgehandeld, aldus het persbericht.

Over Associates en HeadFirst
Associates is de enige online intermediair van Nederland. Het bedrijf is 8 oktober 2008 gestart als dochter van ABN AMRO Bank, met als doel de inhuurmarkt voor midden- en hoger kader interim-personeel te corrigeren. Het bedrijf is preferred supplier bij ABN AMRO Bank, Ministerie van Financiën, Fortis Bank Nederland, Royal Bank of Scotland en De Belastingdienst. HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een onafhankelijk kennisbemiddelaar die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties, met name op het gebied van ICT. Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp en heeft in 2009 een omzet van € 200 miljoen behaald. De kennisbemiddelaar zet per werkdag gemiddeld 2.000 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers.

Gerelateerd nieuws
> HeadFirst neemt belang van 60% in Associates
> Associates niet meer dan inkoopbureau ABN?
> ARS werft zzp’ers via Associates.nl
> ABN biedt zzp’ers werk via Associates.nl
> ABN start nieuwe dienstverlener voor zzp’ers

Head, 21 juni 2010