Hays: succes en doorgroei minst belangrijk voor werkgeluk

0
112

Succes en doorgroeien zijn voor Nederlanders de minst belangrijke ingrediënten voor geluk op het werk. Plezier en sfeer zijn veel belangrijker.

Voor meer dan een derde is plezier zelfs de belangrijkste factor, en meer dan 10% vindt een goede sfeer op de werkvloer het belangrijkst. Dit blijkt uit onderzoek van Hays onder 1100 professionals.

Arbeidsvoorwaarden niet zaligmakend
Wat opvalt is dat kandidaten tijdens de onderhandeling voor een nieuwe baan afgaan op zaken die hen uiteindelijk niet gelukkig maken in het werk. Dat geldt bijvoorbeeld voor opleidingsmogelijkheden en een bonusregeling.
 
Kijk verder dan contract
Jill van Casteren, HR Manager bij Hays: “Om die reden adviseren wij kandidaten om tijdens een sollicitatie verder te kijken dan alleen het gesprek en het aanbod. Vraag door naar het team waar je in komt te werken. Vraag of je een kijkje mag nemen op de werkvloer en al wat collega’s kunt ontmoeten, zodat je de kans krijgt om de sfeer binnen een bedrijf te proeven.”
 
Mannen voor geld, vrouwen socialer
Het verschil tussen mannen en vrouwen werd ook duidelijk. Mannen vinden praktische zaken belangrijk, zoals salaris, uitdaging en voldoende verlofdagen. Vrouwen gaan eerder voor de sociale aspecten, zoals plezier, een goede sfeer en een prettige samenwerking met hun leidinggevende.
 
Bron: Hays, 2 oktober 2017