Hays stelt lijst carrièrefouten samen

0
316

Recruitmentorganisatie Hays stelde een lijst samen van de zeven meest gemaakte carrièrefouten.

Door deze fouten te voorkomen en tegelijk focus en passie voor je werk te behouden, kom je verder in je carrière en haal je tegelijk meer plezier uit je werk.

1. Je staat stil
Als je al enige tijd dezelfde baan hebt, ga je je op een gegeven moment zo op je plek voelen, dat je vergeet om jezelf verder te ontwikkelen. Een no-go met de snel veranderende technologie van tegenwoordig, want op een gegeven moment kun je het niet meer bijbenen.

2. Je kijkt niet naar the bigger picture
Wanneer je begrijpt wat een bedrijf wil bereiken, kun je je ook beter met het bedrijf identificeren, begrijp je beter hoe je past binnen het bedrijf en hoe jij bijdraagt aan het succes.

3. Je verbrandt de schepen achter je
De zakenwereld is een kleine wereld waarin je reputatie van groot belang is. “Relaties, netwerken en mond-tot-mond-aanbevelingen zijn ontzettend belangrijk in je carrière. Verbrand je na een carrièremove de schepen achter je, dan zal je erachter komen dat dit je belemmert wanneer je de volgende keer op zoek gaat naar een baan”, zegt Susie.

4. Je denkt voortdurend dat het gras groener is bij de buren
Voordat je besluit om van baan te wisselen, moet je jezelf afvragen waarom je het doet. Per slot van rekening kun je ook flink teleurgesteld raken.

5. Je negeert je onderbuikgevoel
Wanneer je langere tijd in een bepaalde industrie werkt, ontwikkel je een beter begrip van de gang van zaken in die industrie. Dat heet ervaring. Laat je instinct vooral leiden door je ervaring, want daar win je het mee van jongere werknemers.

6. Je focust niet op de meest rendabele projecten
Het is belangrijk om je te focussen op de juiste projecten, in plaats van op kleinere taken die wellicht niets toevoegen aan het bedrijf.

7. Je gelooft niet in jezelf
Twijfelen aan jezelf kan gevaarlijk zijn – als je niet in jezelf gelooft, doen je collega’s dat ook niet. Het is belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen in de beslissingen die je maakt.

Bron: Hays, 1 april 2016