Harvey Nash: Papieren vacature verliest terrein

0
111

Een baan vinden via een vacature uit een krant of tijdschrift is verleden tijd. Ruim zestig procent van de HR-leaders vindt deze manier van het aantrekken van talenten niet (meer) belangrijk. 94 procent geeft aan dat de corporate website de belangrijkste tool is om sollicitanten te werven.

Dit blijkt uit de HR Survey van Harvey Nash. Dit onderzoek wordt ieder jaar uitgevoerd onder 150 HR-leaders.

Corporate Website
Na de corporate website volgt als belangrijkste middel om talent te vinden het aanspreken van een persoonlijk netwerk. Deze manier wordt voornamelijk gebruikt om latent zoekende kandidaten te lokaliseren. Ook de vertrouwde vacaturebanken op internet blijven belangrijke bronnen voor HR-leaders om talenten te vinden en staan daarom op een goede derde plek. “Welke middelen er ook ingezet worden, het wordt steeds belangrijker om aan goede employer branding te doen. Zowel op de website, in vacatures als op social media moet een bedrijf een consistente boodschap uitdragen”, aldus Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland.

War for talent
In het onderzoek valt op dat jonge toptalenten op een andere manier worden gescout. Het aanbieden van stages staat boven aan de lijst (52 procent). Campus recruitment, een bezoek van bedrijven aan universiteiten en hoge scholen om starters te werven, staat op de tweede plek. Ruim 50 procent van de ondervraagden geeft aan deze manier te gebruiken om jong talent te vinden. Op de derde plek staat het gebruik van social media. Tenslotte geeft 29 procent van de HR-leaders aan geen specifieke manier te hebben om jonge professionals aan te trekken. Jan-Leen ’t Jong: “Een stage is een mooie manier om jong talent kennis te laten maken met je organisatie. Door perspectief te bieden is er een grote kans dat ze na het afstuderen bij jou aan de slag gaan.”

Bron: Persbericht Harvey Nash, 10 oktober 2012