VPO payrollbranche 2011: +4%

0
542

Logo VPO

2 maart 2012

Volgens de VPO-Marktmonitor is de omzet in de payrollbranche in 2011 met 4% toegenomen ten opzichte van 2010. Dit maakt de VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) vandaag bekend.

De verdeling in omzet binnen contracten voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd is voor 2011, 77% en 23%. De drie grootste sectoren die in 2011 gebruik maakten van payroll zijn Logies, maaltijd- en drankverstrekking, Overheid en Onderwijs.

Keurmerk voor de payrollbranche
Jeu Claes, voorzitter VPO: “Flexibilisering is de toekomst, daarom is het belangrijk om de veranderingen in arbeidsverhoudingen in goede banen te leiden. Onze toekomstplannen hebben we aangescherpt, o.a. door middel van een stevig keurmerk voor de payrollbranche. Dit VPO-keurmerk biedt drie belangrijke zekerheden: Financiële betrouwbaarheid van onze leden, goede arbeidsvoorwaarden en transparante dienstverlening en kwaliteit.”
Claes: “Dit noemen we ook wel ‘Professioneel werkgeverschap’, hét kwaliteitskeurmerk binnen de payrollbranche. Alle VPO-leden moeten aan de eisen van dit keurmerk voldoen en worden daarbij regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instellingen.”

De VPO is ervan overtuigd dat door het keurmerk nog meer kwaliteit en zekerheid kan worden geboden aan opdrachtgevers èn medewerkers. Claes: “VPO-leden zetten zich ook in voor werkzekerheid van de payrollkracht.” Claes sluit af: “Natuurlijk hopen we dat de payrollbranche in 2012 deze groei doorzet.”

Bron: VPO, 2 maart 2012