Goldschmeding weg bij Randstad

0
1560

 
| FlexNieuws » |
 

Logo16 maart 2011

Frits Goldschmeding, de grondlegger van het tweede uitzendconcern ter wereld, vertrekt eind deze maand als commissaris.

Na de aandeelhoudersvergadering van 31 maart zit zijn maximale periode als commissaris erop. Goldschmeding blijft wel grootaandeelhouder. Via zijn beleggingsvehikel Randstad Beheer houdt hij volgens de registers van De Autoriteit Financiële Markten (AFM) nog ongeveer 33 procent van de gewone aandelen.

Frits GoldschmedingAandelen erfgenamen
Illustratief voor de twee-eenheid tussen oprichter en onderneming is de constructie die tussen Randstad en de familie al in 2007 is opgezet voor het geval Goldschmeding komt te overlijden. Zijn erfgenamen kunnen het aandelenpakket dan niet direct van de hand doen. In de eerste 12 maanden mogen zij geen enkel aandeel verkopen en kunnen zij geen druk uitoefenen om de strategie van de uitzender te wijzigen. Als de erven Goldschmeding na die 12 maanden toch Randstad-aandelen willen overdragen, dan moeten zij bestuur en commissarissen zes maanden van te voren daarover inlichten.

Opvolger
Ook heeft Randstad Beheer het recht om een opvolger voor te dragen voor het beheer van het familiebelang. Dat lijkt commissaris Jaap Winter te zijn, partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en kennelijk een vertrouweling van de familie Goldschmeding.

Bron: VEB, 8 maart 2011