Gen Z droomt van geld verdienen, maar werk gaat niet boven alles

0
144

Gen Z droomt van geld verdienen, maar … werk gaat niet boven alles!

Inmiddels is alles al wel zo’n beetje gezegd over de millennial, maar hoe zit het werkelijk?

Wat zijn de dromen van deze generatie? YoungCapital en onderzoeksbureau Motivaction hebben Nederlandse Gen Z’s tussen de 15 en 17 jaar ondervraagd. Bijna de helft van de jongeren droomt gewoon van geld verdienen.

Work and dream, infographic YoungCapital

De Nederlandse jongeren t/m 17 jaar dromen van veel meer dan dat. Ze zijn vastberaden om hun droombaan te bemachtigen, en daarom is 93% hier nu al actief mee bezig. 64% doet dit door het volgen van een opleiding/studie en 23% door praktijkervaring op te doen. Want, realistisch als ze zijn, ze weten dat de vereiste ervaring van levensbelang is.

#goals
Wat is die ultieme dreamjob dan? Voor een derde van de onderzochte jongeren is dit een vaste baan bij een multinational. En een kwart wil aan de slag als zelfstandig ondernemer. Het moet in ieder geval een plek zijn waar ze zich met hun passie kunnen bezighouden. Als ze het dan toch voor het zeggen hebben, dan kiest 53% voor een bedrijf dat ook nog een steentje bijdraagt aan een betere wereld, en 46% voor een bedrijf dat innovatief is. Maar vooral belangrijk is dat ze straks een toffe baan hebben met leuke collega’s (volgens 84%) waar ze zichzelf als professional verder kunnen ontwikkelen (77%)!
Lees meer

Bron: YoungCapital, 11 april 2018