Geen crisis voor specialistische IT-professionals

0
356

Hoewel de crisis zorgt voor een daling in de uurtarieven van veel zelfstandige professionals, zijn de tarieven van specialistische IT-functies juist gestegen. Dat blijkt uit het onderzoek van FastFlex in samenwerking met onderzoeksbureau Metri.

Het gaat hierbij om de uurtarieven van applicatie architecten, infrastructuurspecialisten en business analisten. Dit is in lijn met de vraag naar deze functies. Meer dan de helft van de bedrijven heeft moeite om deze specialistische IT-functies in te vullen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat de tarieven binnen het IT-projectmanagement steeds verder uit elkaar groeien. De tarieven van de hogere functies binnen het projectmanagement, zoals senior project- en programmamanager stijgen. Anderzijds dalen de ondersteunende functies binnen het projectmanagement, zoals projectondersteuners en -assistenten juist.

Whitepaper & webinar
Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex de whitepaper Efficiënte inkoop van expertise. Onlangs organiseerde FastFlex ook het webinar Benchmarking & Goed Opdrachtgeverschap.

Bron: persbericht FastFlex, 28 januari 2014