Gebruik e-HRM in tien jaar gestegen met 450%

0
81

Driekwart van de HR-professionals en bestuurders heeft de HR-processen binnen de organisatie gedigitaliseerd en medewerkers toegang gegeven tot e-HRM. Dit is een stijging van 456% vergeleken met 2008.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Efficiënt
Meer dan de helft van de organisaties vindt e-HRM efficiënter, doordat taken bij de medewerkers zelf komen te liggen, de doorlooptijd van aanvragen korter is, en de tevredenheid van medewerkers stijgt.

Verbeterpunten
Medewerkers zien nog voldoende verbeterpunten voor de HR-afdeling. Meer dan een derde, voornamelijk millennials, wil dat zij worden betrokken bij besluiten, dat er beter naar hen wordt geluisterd, en dat zij advies krijgen over hun verdere loopbaan.

Martijn Messemaker, CHRO bij Raet: “Nu de oorspronkelijk repeterende taken van HR bij veel bedrijven in de lijn of zelfs bij een derde zijn belegd, kan de HR-afdeling zich richten op haar rol bij strategische vraagstukken voor de organisatie. Hierbij is de data die verkregen wordt uit de e-HRM-systemen uitermate belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat HR de verbinding opzoekt met medewerkers. Uiteindelijk gaat HR natuurlijk over mensen.”

Bron: persbericht Raet, 24 april 2018