Gebruik deeltijd-WW neemt af

0
588


1 juni 2010

In maart van dit jaar is het aantal werknemers dat onder de regeling voor deeltijd WW valt met 3.000 afgenomen. Per 1 april zaten 36.000 werknemers in deze regeling. Tot eind maart is voor 66.000 mensen deeltijd WW toegekend, 30.000 van hen zijn inmiddels weer uitgestroomd.

Demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte deze cijfers maandagmiddag bekend tijdens zijn werkbezoek aan DAF Trucks in Eindhoven. Dit bedrijf is één van de in totaal 6800 bedrijven die deeltijd WW hebben aangevraagd.

Economie gaat iets beter
In de metaalsector wordt het meest gebruik gemaakt van deeltijd WW. De bouwsector had in 2010 de grootste instroom in deze regeling. Bedrijven kunnen met deeltijd WW hun vakkrachten vasthouden in een periode waarin de vraag aanzienlijk terugloopt of wegvalt. Volgens Donner is het duidelijk dat deeltijd WW een belangrijke waarde heeft voor de arbeidsmarkt en voor rust heeft gezorgd in een tijd van grote economische onzekerheid. De cijfers over in – en uitstroom laten net als de laatste werkloosheidscijfers van het CBS zien dat het iets beter gaat met de Nederlandse economie.

Gerelateerd nieuws
> Verlenging deeltijd-WW na 1 april – regels
> Deeltijd-WW beperkt verlengd en stimulering arbeidsmarkt
> Deeltijd-WW verlengd tot 1 april 2010

Bron: SZW, 1 juni 2010