FTE Groep neemt Amedes over

0
205

De FTE Groep heeft Amedes Nederland overgenomen.

Amedes is actief in detachering en werving&selectie van specialisten binnen de pensioensector. FTE is opgericht in 2006 door Denis Slootman en Martijn Camphens en actief binnen de Pensioen, Leven en Schademarkt.

‘De leven en pensioenmarkt is aan het veranderen. Wij voorzien meer vraag naar hoogwaardige kennis en expertise, maar dan wel in combinatie met executiekracht. Daar spelen wij op in door te werken met ervaren specialisten en business consultants’ aldus Denis Slootman.

‘Met de overname van Amedes, realiseren wij onze groeiambities van onze unit FTE Leven en Pensioen. Als specialistische partij in de markt beschikken wij met deze stap, over voldoende pensioenexpertise om onze tevreden klanten op een goede manier te kunnen blijven bedienen. Zoals ze dat van ons gewend zijn. We kunnen ons nu richten op kennisontwikkeling, de verdere uitbouw van FTE Actuarieel en de nieuwe unit FTE Business Consultancy, waar wij volop ambities mee hebben’.

‘De keuze voor Amedes ligt voor de hand’, aldus Denis Slootman. ‘Met Amedes werken wij al geruime tijd samen op een hele prettige wijze. Het zijn professionals met de juiste instelling, waardoor zij naadloos aansluiten op onze dienstverlening. Inmiddels werken enkele professionals van Amedes al via FTE. Qua cultuur en profiel verschillen FTE en Amedes niet veel van elkaar. Wij verwachten dat de integratie vrij geruisloos zal verlopen’.

De overname zal volledig worden gefinancierd uit eigen middelen van FTE. FTE boekt al jaren positieve resultaten en verwacht de doelen van 2013 volgens planning te realiseren. De professionals van Amedes worden ondergebracht onder de vlag van FTE.

Bron: FTE Groep, 26 september 2013