FSGroep: omzet 2013 + 85 %

0
465

26 januari 2014

FSGroep heeft een omzetstijging van 85% gerealiseerd in 2013
FSGroep, houdster van FlexService, PSC, Glued, FlexNieuws en SharpMinds, zag de omzet in 2013 stijgen naar € 25,9 mln (2012: € 14,0 mln). De (genormaliseerde) EBITDA steeg naar € 1,2 mln (2012: € 0,9 mln). Het betreft voorlopige cijfers.

Groot aantal nieuwe klanten
Er zijn 20 nieuwe FlexService software-klanten aangesloten en 35 intermediairs hebben hun backoffice aan PSC uitbesteed. Inmiddels zijn er meer dan 200 intermediairs bij PSC aangesloten. Via deze intermediairs maken circa 400 inleners, in een groot aantal sectoren, gebruik van de diensten van PSC.

Investeringen in software
De online portal FlexOnline is afgelopen jaar omgezet in het innovatieve ‘responsive design’, deze versie wordt begin 2014 uitgerold. Daarnaast worden in 2014 de modules MSP en Workflow geïntroduceerd. De workflow module maakt straks de online afhandeling van digitale handtekeningen op contracten en werkurenbriefjes mogelijk.

FlexNieuws
De website FlexNieuws voldoet aan een sterk groeiende behoefte aan actuele informatie in de flexbranche. Het aantal unieke bezoekers per maand groeide van 57.000 (december 2012) naar 95.000 (+ 66 %). Het aantal volgers van onze website (via twitter en de digitale nieuwsbrief) steeg van 4.300 naar 7.215 abonnees (+ 68 %). De nieuwsbrief wordt onverminderd goed gelezen met 33% (december 2013).

FlexKnowledge
Vanuit FSGroep is als spin off FlexKnowledge ontstaan. Deze nieuwe onderneming levert op kennis gebaseerde consultancy in de flexmarkt. De FSGroep heeft een minderheidsbelang genomen en zal deze onderneming faciliteren om door te groeien tot de belangrijkste thought leader in de flexmarkt.

SharpMinds
Per 1 januari 2014 heeft FSGroep 75% in SharpMinds geacquireerd. SharpMinds is een onderneming die werkt met gespecialiseerde teams in het westen van de Oekraïne waarmee klanten in Nederland hun kosten voor software ontwikkeling of voor administratie kunnen reduceren. FSGroep maakt zelf ook gebruik van beide diensten van SharpMinds. De doelstelling van SharpMinds is de komende twee tot drie jaar door te groeien naar een onderneming met circa 80 teams en 200 specialisten.

Outlook 2014
FSGroep is positief gestemd over 2014. De directie verwoordt het als volgt:

Nardo Lambregts (FlexService en SharpMinds): “2014 staat in het teken van de inlenersbeloning. We investeren significant om onze FlexService software voor deze nieuwe regelgeving geschikt te maken. Door integratie met CAOWijzer wordt straks elk werkurenbriefje automatisch gecontroleerd op het juiste gebruik van de inlenersbeloning waardoor boetes worden voorkomen. Met SharpMinds kunnen wij onze klanten nu ook betaalbaar maatwerk leveren. Veel klanten hebben hier behoefte aan in een krimpende markt met steeds lagere marges.”.

Ed van Viegen (PSC): “De groei van PSC was ook in 2013 meer dan 100%. Onze verwachting is dat deze groei doorzet en dat PSC op termijn uitgroeit tot een top 10 speler in de flexmarkt.

Han R. de Groot (Glued): “Met Glued, tools to recruit, richten wij ons op de inlener. In 2014 lanceren wij GluedSourcing, een innovatieve range van tools voor de ondersteuning van een inhuurdesk. GluedSourcing zal ook worden gebruikt door intermediairs die zich specialiseren als broker of MSP leverancier. GluedSourcing is een cloud solution die scalable is, en daarom niet alleen geschikt voor een startup, maar ook voor grote internationaal werkzame bedrijven. Begin 2014 zullen wij ook GluedSpider introduceren, een eenvoudige tool die de mogelijkheid biedt om nieuwe jobs, gepost op de websites van keuze, te zenden naar je mailbox of recruitment systeem.

Ed van Viegen: “De winst van FSGroep als geheel zal in 2014 verder verbeteren.

Bron: FSGroep, 26 januari 2014