Francoise Gri, topvrouw ManpowerGroup, maakt carrière switch

0
582

ManpowerGroup kondigt aan dat Francoise Gri, die nu president is van Manpower’s regio Zuid-Europa, per 1 januari volgend jaar CEO wordt van Pierre & Vacances, Centers Parcs Group, gevestigd in Parijs.

“Francoise is een zeer gewaardeerd lid van onze executive team”, zegt Jeff Joerres, voorzitter en CEO van ManpowerGroup. “Namens onze gehele organisatie, ben ik trots dat zij deze stap kan maken.”

Bijdrage aan succes van Manpower
Gri’s bijdragen aan het succes ManpowerGroup’s zijn talrijk. Ze begon haar carrière bij het bedrijf iets meer dan vijf jaar geleden als Executive Vice President en President van Manpower Frankrijk, waar Manpower het meest actief is. In de afgelopen twee jaar heeft Gri haar verantwoordelijkheid uitgebreid en leidde zij de onlangs opgerichte regio Zuid-Europa van ManpowerGroup. Gri’s leiderschap verder ging dan de muren van het bedrijf. Haar betrokkenheid bij organisaties zoals het World Economic Forum Women Leaders Programme en haar onlangs verschenen boek over “Women Power” zijn duidelijke demonstraties van haar inzet voor vrouwen in de beroepsbevolking, als op ManpowerGroup. In 2009, Gri ontving de prestigieuze Chevalier de la Legion d’Honneur (equivalent aan een ridderorde) door de voormalige Franse premier Jean-Pierre Raffarin. Deze wereldberoemde Orde is de hoogste onderscheiding in Frankrijk. Vorige maand kreeg Gri voor het negende achtereenvolgende jaar een plaats in de ‘International 50 Fortune’s Most Powerful Women in Business’ lijst.

Joerres: “Francoise is een geweldige ambassadeur van het ManpowerGroup merk, ik weet dat dat zal blijven als zij begint aan de volgende fase van haar carrière.”

Francoise Gri
“Voor mij waren de afgelopen vijf en een half jaar als president van ManpowerGroup Zuid-Europa een zeer goede ervaring”, zegt Francoise Gri, voorzitter van ManpowerGroup Zuid-Europa. “Ik neem de grote lessen die ik in dit unieke bedrijf heb geleerd met me mee, in het vertrouwen dat het ManpowerGroup wereldwijde innovatieve oplossingen weet te vinden voor de arbeidsmarkt.”

Alain Roumilhac president van ManpowerGroup Frankrijk
Alain Roumilhac, die recent voorzitter was van voor Experis en ManpowerGroup Solutions in Frankrijk, als ook leider van Experis in Zuid-Europa, is gepromoveerd tot president van ManpowerGroup Frankrijk. Hij was eerder CEO van Osiatis – een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in IT Management diensten. Daaraan voorafgaand werkte hij 20 jaar in verschillende functies bij IBM, met als laatste functie Vice President van Business Lines IBM Global Services West Region.

Gri zal leiding blijven geven aan Zuid-Europa tot haar geplande vertrek aan het einde van het jaar. Wie haar zal opvolgen, wordt later bekend gemaakt.

Bron: ManpowerGroup.com, 5 november 2012