FNV Zelfstandigen Bouw gaat verder onder nieuwe naam

0
99

Op maandag 8 oktober presenteert FNV Zelfstandigen Bouw zich onder een nieuwe naam met bijpassend nieuw logo.

De letters ‘FNV’ verdwijnen. “Dit is een logisch vervolg van het unanieme besluit van de ledenraad in juni om niet mee te gaan in De Nieuwe Vakbeweging en een onafhankelijke koers te kiezen”, aldus voorzitter Charles Verhoef.

Zelfstandigen in de bouw
“Als autonome organisatie zijn we in de toekomst een beter en krachtiger spreekbuis van zzp’ers in de bouw en hout en de techniek. We bieden een omvattend pakket aan dienstverlening, zowel voor starters als voor zzp’ers die al langer met hun onderneming bezig zijn. En in politiek Den Haag en in de publiciteit maken we duidelijk waar het voor zzp’ers aan schort”, aldus Verhoef.
“Met name in bouw, hout en techniek zijn zelfstandigen slachtoffer van de bijtelling op het busje: dat betalen ze dubbel”, aldus de voorzitter. Hij wil dat de afschaffing van deze dubbele bijtelling in het aanstaande regeerakkoord wordt meegenomen. Net als een acceptatieplicht van verzekeraars in de arbeidsongeschiktheidsverzekering en een pensioenfonds voor zzp’ers.

Krachtenbundeling zelfstandigen nodig
Verhoef vindt het tijd voor een krachtige zzp-kolom, aangezien sociaal-economisch Nederland inmiddels bijna 1 miljoen zelfstandigen telt. Hij pleit voor krachtenbundeling met andere onafhankelijke organisaties van zelfstandigen.

Bron: FNV Zelfstandigen Bouw, 17 september 2012