FNV: “In Person ontwijkt cao” – update

0
2470

FNV Bondgenoten meldt op haar site dat uitzendbureau In Person “de cao ontwijkt”.

Aanvankelijk meldde FNV Bondgenoten dat In Person de cao ‘ontduikt’. Die formulering is inmiddels bijgesteld naar ‘ontwijkt’.

“Bij PostNL in Amersfoort worden pakketten gesorteerd door werknemers van uitzendbureau InPerson. Dit gebeurt op basis van contracting, waarmee het belangrijkste punt uit de NBBU-uitzendcao namelijk gelijke beloning wordt ontweken. Ook is geen sprake van toepassing van de PostNL cao.”

Onderaan dit bericht leest u de reactie van In Person.

Susan Eijgermans, bestuurder Abvakabo FNV: “Wij vinden het belangrijk dat mensen voor hetzelfde werk gelijk worden beloond. Met dit soort ongewenste constructies krijgen mensen veel minder betaald dan medewerkers van PostNL die het zelfde werk doen.”

FNV Bondgenoten gaat met Abvakabo FNV vanaf maandagavond bij de poort van PostNL in Amersfoort enquêtes uitdelen om goed te kunnen inventariseren welke klachten de werknemers allemaal hebben.

Bron: FNV Bondgenoten, 16 december 2013


In Person
Reactie In Person
Reactie In Person, d.d. 17 december: “De informatie in het artikel (van de FNV – red) is onjuist. We zijn zeer verbaasd over de plaatsing van dit bericht, zeker gezien het feit dat er geen hoor en wederhoor is toegepast. Wanneer dit wel was gedaan, was de werkelijkheid geschetst. In Person zal FNV Bondgenoten benaderen om inhoudelijk verder te spreken.”

Update reactie In Person, d.d. 18 december: “Wij hebben inmiddels inhoudelijk contact gehad met FNV. Zij hebben bevestigd dat In Person handelt conform wettelijke regelingen. FNV vindt de ontwikkelingen rondom aanneming van werk / contracting niet wenselijk en is van mening dat daarmee de CAO van de opdrachtgevende partij wordt ontweken.” In Person geeft aan dat het de NBBU cao voor uitzendkrachten toepast.

Op de site van FNV is het eerder gepubliceerde bericht aangepast. > Lees meer

Meer informatie:
Namens In Person: Rick Schrijver – 053-4835500 of per email rick.schrijver@inperson.nl