Han Busker, voorzitter FNV, wil aanpak zelfstandigenaftrek

0
172

FNV-voorman wil mes zetten in zelfstandigenaftrek

De nieuwe FNV-voorzitter Han Busker wil het mes zetten in de fiscale voordelen voor zzp’ers, omdat die ertoe leiden dat zij zich tegen te lage tarieven aanbieden en zo de ‘race naar de bodem’ aanjagen. “Flexwerk is te goedkoop geworden door de zelfstandigenaftrek en de mkb-winstvrijstelling, en de belastingvoordelen van de zzp’er verdwijnen te vaak in de zakken van de opdrachtgevers,” zegt hij in gesprek met het FD.

“De concurrentie tussen werknemers, zzp’ers en payroll-medewerkers moet afgelopen zijn. Werkgevers moeten ook verantwoordelijkheid nemen.”

FNV Zelfstandigen corrigeert het FD als volgt:
FNV Zelfstandigen heeft vandaag een nuancering gegeven op de weergave van Busker’s woorden in het FD: “Het verhaal in FD is volledig uit de context gerukt. Ja, flex moet duurder dan vast. Ja, de tarieven van veel zzp’ers moeten omhoog. Ja, misbruik van de zelfstandigenaftrek door opdrachtgevers moet aangepakt. Maar de FNV richt de pijlen op de werkgevers en de opdrachtgevers, en zal niet instemmen met beleid dat het inkomen van de eigen leden achteruit doet kelderen.” Lees meer

FNV Zelfstandigen is onlangs gefuseerd met FNV.

Bron: FD, 15 maart 2017 en FNVZZP.nl