FNV start Nationale Uitzendkracht Enquête 2012

0
554

26 januari 2012

FNV start de Nationale Uitzendkracht Enquête 2012.

De vakbond roept alle uitzendkrachten en werknemers in dienst bij payrollbedrijven in Nederland op om de online-enquête in te vullen. Ook uitzendkrachten die niet lid zijn van een van de FNV-bonden, worden opgeroepen mee te doen.

Inzet onderhandelingen cao uitzendsector
Met de enquête wil de FNV de wensen van uitzendkrachten voor hun arbeidsvoorwaarden inventariseren. De resultaten worden gebruikt als inzet voor de komende cao-onderhandelingen voor de uitzendsector.

Ook voor niet-leden
Bestuurder Uitzendsector bij FNV Bondgenoten, Mariette Patijn: “Zoals gebruikelijk willen we voorafgaand aan een cao-traject peilen wat onze leden zelf belangrijk vinden. Voor de uitzendkrachten willen we dat zo breed en zo laagdrempelig mogelijk doen. Vandaar dat we ook nadrukkelijk niet-leden die uitzendkracht zijn, oproepen mee te doen en hun mening te geven. We willen graag weten wat uitzendkrachten belangrijk vinden. Is dat meer geld? Of uitzicht op een vaste baan?”
De enquête is te vinden via de websites van de verschillende FNV-bonden, zoals www.fnv.nl en www.fnvbondgenoten.nl. Uitzendkrachten kunnen tot 10 februari hun mening geven.

Cao voor uitzendkrachten
De cao voor uitzendkrachten geldt voor zo’n 734.000 uitzendkrachten. De onderhandelingen voor een nieuwe cao starten in maart dit jaar.

Bron: FNV, 25 januari 2012