FNV: Staking bij Heineken vrijdag

0
102

De werknemers van bierbrouwerij Heineken en frisdrankleverancier Vrumona gaan staken.


update 17 januari 2022:
Onder druk van meer stakingen heeft Heineken maandagavond bij de FNV een beter eindbod neergelegd voor de nieuwe cao. De vakbond legt dit deze en volgende week voor aan zijn leden. Als zij instemmen, komt er een einde aan de acties bij de brouwerijen en frisdrankfabriek Vrumona. De uitkomst wordt volgende week donderdag bekendgemaakt.
Heineken heeft het bevriezen van de loonschalen van tafel gehaald en daarmee de blijvende ongelijkheid die dit zou veroorzaken tussen vooral oudere en jongere collega’s. Ook komt er een regeling waarmee mensen drie jaar voor hun AOW al kunnen stoppen met werken (de Regeling voor Vervroegde Uittreding). Uit het eerdere eindbod blijven onder andere de thuiswerkvergoeding van €2 per dag en de extra verhoging van de lonen van uitzendkrachten met 12% staan.
Bij de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre (Brand bier) en frisdrankfabriek Vrumona in Bunnik werken zo’n 1.250 mensen. Zij vallen onder de cao Heineken Netherlands Supply. Ook voor de andere twee cao’s bij het concern, voor de werknemers op het hoofdkantoor en in de commercie, ligt er een verbeterd eindbod. Het bod voor de lonen geldt ook voor deze cao’s (bron: FNV).


Het bedrijf heeft een ultimatum van de FNV laten verlopen, bedoeld om de cao-afspraken te verbeteren.

De acties beginnen woensdag 12 januari van 14.00 tot 16.00 uur met bijeenkomsten voor de stakers voor de deur van de drie locaties. Vrijdag 14 januari gaat de eerste dienst staken om 7.00 uur, gevolgd door die van 15.00 uur en 23.00 uur.

De vakbond eiste voor de CAO Heineken Supply, waar de 1.250 mensen bij de brouwerijen en de frisdrankleverancier onder vallen, dat het bedrijf afziet van bevriezen van de loonschalen.

Mensen houden minder over
Heineken wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van 1,5% dit jaar en 2% volgend jaar. Vakbond FNV vindt dit te weinig; het blijft onder het inflatieniveau, wat betekent dat mensen straks minder overhouden voor boodschappen of de energierekening.

Vaste banen voor uitzendkrachten
Verder moet er volgens de FNV een goede regeling komen voor eerder stoppen met werken, een hogere reiskostenvergoeding en meer vaste banen voor uitzendkrachten.

Bron: FNV, 11 januari 2021

Gerelateerd
Eindbod CAO Heineken 2020-2021